"İki oyuncuya ihtiyaç var"

- Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Şu anda özellikle forvette bir oyuncuya ihtiyacımız var, onu mutlaka almalıyız. Gökhan Töre'nin sakatlığı nedeniyle kanat oyuncusu olarak da bir futbolcuya ihtiyaç duyuyoruz" - "(Aboubakar, Gignac) Başka oyuncular da yazıldı, teknik olarak 'hayır' demeyeceğim oyuncular. Diego Costa gelirse 'hayır' demem" - "Talisca kimseye değil, kendine, mesleğe saygısızlık yapmış oluyor" - "Egolarımızı öldürelim ama adam öldürmeyelim. Talisca'yı da öldürmeyelim. Yetenekli bir oyuncu, zorluğu da o çıkardı tabii ki cezası olacaktır ama ceza verirken takıma da zarar vermek istemiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"İki oyuncuya ihtiyaç var"


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezon için bir forvete ve Gökhan Töre'nin sakatlanması nedeniyle kanat oyuncusuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, son şampiyon olarak yeni sezona başlayacaklarını hatırlatarak, "Yeniden şansımızın olması için çok çalışmaya ihtiyacımız var. Elimizde şahane bir oyuncu grubu var. Sezon başı olarak zorluklarımız ve sıkıntılarımız da var. Geçen sene de bunlar vardı. Şu anda özellikle forvette bir oyuncuya ihtiyacımız var, onu mutlaka almalıyız. Gökhan Töre'nin sakatlığı nedeniyle kanat oyuncusu olarak da bir futbolcuya ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

İhtiyaç duydukları forvet ve kanat bölgesine kimin geleceğinin yönetimin çalışmaları sonrasında netlik kazanacağını vurgulayan Güneş, "Gitmesi gereken oyuncular olacaktır. Bizim için öncelik takım kadrosunun yarışabilmesi için bir açık, bir santrfor olmak üzere iki oyuncuya ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Forvet transferi için isimleri gündeme gelen Vincent Aboubakar, Mario Gomez ve Andre-Pierre Gignac ile ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, şunları kaydetti:

"Aboubakar'ı tabii düşünüyorum ama olmayabilir. Burak da Demba Ba da başarılı işler yaptı. Demba Ba'nın şu anda sakatlığı var. Gignac iyi oyuncu. Nasıl olacağına ben değil yönetim ve başkan karar verecek. (Gignac) Olursa hayır der misin, hayır demem. Başka oyuncular da yazıldı, teknik olarak hayır demeyeceğim oyuncular. Diego Costa gelirse 'hayır' demem. Yönetime Gignac, Burak'ı hoca da istiyor derseniz sizi tekzip etmem."

Gökhan Töre'nin sakatlığının ardından Jeremain Lens'in gündeme gelip gelmeyeceği sorusunu Güneş, "Lens, Ben Arfa daha önce konuşuldu. Teknik olarak konuşacak bir şey yok, iyi oyuncular. Babacar da var. Hep ekonomik durumlar. Hepsi var, daha farklı oyuncular da var. Aboubakar, Demba Ba olsaydı, açık pozisyonu için bu kadar ısrar etmezdim. Orada da oynayabiliyorlar. Demba Ba olsaydı, santrfor işini görmüş olurduk. Sakatlığı büyük şanssızlık oldu." diye yanıtladı.


- "Çekim gücü olmak istiyoruz"


Yeni sezon hedefleriyle ilgili görüşlerini aktaran Güneş, şunları söyledi:

"Geçen sene oldukça başarılı olan takımlar vardı. Bu sene yeni transferlerle yenilik yapıp yarışta olmak isteyen takımlar olacaktır. Zor bir yarış olacaktır. Bütün rakiplere önem ve değer veriyoruz. 18 takım da değerli ve önemli, hepsi en iyi futbolu oynamak için sahaya çıkacağından biz de o anlayışta olacağız. Çekim gücü olmak, farklı futbol oynamak, beğeni kazanmak istiyoruz. Oynadığımız oyunla, güzel futbolla rakiplerimizi yenmek istiyoruz. Taraftarlarımıza beğenilecek futbolu sunmak istiyoruz."


- Pepe'ye destek


Şenol Güneş, Beşiktaş'ın yeni transferi Pepe'nin agresif olduğu yönündeki görüşlere de karşı çıkarak, "Karakteriyle ilgili olumlu bilgiler vardı. Olumsuz bazı görüntüleri vardı, biz de eleştiriyoruz. Son 6 yıla baktığımızda herhangi bir olumsuzluğunu görmüyoruz. İnsanlar sahada agresif olarak hata yapabilir, önemli olan bunu sürdürmemek. Tam tersine örnek olabilmektir, o yanlışla yaşamak değil. Doğruları yerine getirmektir. Onu da görüyoruz. Kendisi yeteneğiyle, liderlik vasfıyla katkı yapacak. Savunmada iyi oyuncular var; Marcelo, Tosic, Mitrovic, Atınç, onlar da var. Stoper bölgesi için olumsuz şeyler söylemem." şeklinde konuştu.

Pepe ve Ricardo Quaresma'nın yorucu bir sezondan çıktıklarını ve ardından Portekiz Milli Takımı ile Konfederasyon Kupası'nda mücadele ettiklerini hatırlatan Güneş, bu iki oyuncunun İspanya kampında takıma katılacaklarını kaydetti.


- Burak Yılmaz, Volkan Şen ve Arda Turan


Transfer döneminde Beşiktaş ile adları anılan Burak Yılmaz ve Volkan Şen konusundaki soruyu yanıtlayan Güneş, Arda Turan'ı da bu isimlerin arasında anarak kendilerine destek verdi.

Burak ve Volkan ile geçmiş sezonlarda çalıştığına dikkati çeken Güneş, şunları aktardı:

"İyi oyuncular ama onları alın demedim. Alınma aşamasında tartışmalar oldu. O çocuklara haksızlık oldu. Bütün oyuncular için söylüyorum. Nedense yetişmiş oyuncuların, Arda konusu da var içinde, hocaların, sanatçıların yetişmesi için az uğraşıyoruz. Yetiştikten sonra kolay harcamayı seviyoruz. Milli takımda bizi temsil edene veya kulüp takımında oynayana kendini savunma hakkını bırakıyorsak, aslında onu sevmiyoruz demektir. Onun haklarını biz savunmalıyız, yanlışlarını da biz düzeltmeliyiz. Zayıf düştüğü anda yok etmeye çalışıyoruz, güçlü olduğunda abartarak seviyoruz."

Bu konuyla ilgili Arda Turan'ın son dönemde yaşadıklarını örnek veren Güneş, "Karakterine, oyunculuğuna çok inandığım oyuncu. O duruma düşmüşse o sadece onun hatası değil, benim de medyanın da başka antrenörünün de oyuncunun da hatası olmuştur. Yetişmiş insanları yok edip yeniden insan yetiştirmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Burak Yılmaz'ın da Volkan Şen'in de yetenekli oyuncular olduğunu anlatan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kulüplerinin en başarılı oyuncularının başında geliyorlar. Karakterlerinin kamuoyuna aktarıldığı kadar olumsuz olduğunu düşünmüyorum. Evet yanlışlar yapmışlardır. Tüm mesele sürdürüyor mu sürdürmüyor mu? (Transferleri) Şu anda konuşulmuş değil, bana gelen bir şey yok. Hangi oyuncunun alınacağını biz de bilmiyoruz. Forvet alabilmek için kulüp dengelerini bozmak durumunda kalıyorsunuz, bir oyuncu satma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Taraftarlar merak etmesinler, hata yapsalar bile onu sürdürecek durumda değiller. Geçmişteki hatalarını da onlara yük bindirip mahcup etmek doğru değil. Büyük camialara da bu yakışır. Volkan ve Burak ile ilgili net bir şey yok. Teknik olarak benim için olumsuz değiller. Transfer idari bir konu."


- Gökhan İnler'in ayrılığı


Güneş, siyah-beyazlı kulüpten ayrılma yönünde talepte bulunan Gökhan İnler'in neden ayrıldığı konusunda bilgisinin olmadığını vurgulayarak, "Oynama şansı bakımından sıkıntı çeken oyuncuydu. Neden ayrıldığını bilmiyorum. Geçen sezon oynama süresini az buldu." ifadelerini kullandı.

Güneş, Trabzonsporlu futbolcu Yusuf Erdoğan'ı isteyip istemediği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Yusuf yetenekli, hızlı oyuncu. Neden oynamıyor, Trabzonspor mu bırakıyor onu da bilmiyorum. Bunlar benim oyuncum değil. Son kararı yönetim verecek. Açık da oynayabilen bir oyuncu. Volkan, Burak bunlardan biri. Biz alabilir miyiz, bilmiyorum. 'Türk mü yabancı mı?' derseniz, 'Türk' derim. Listeye baktığımızda avantajımız olur." diye konuştu.


- "Talisca, evet yanlış yapıyor"


Güneş, yeni sezonda da kiralık olarak Beşiktaş'ta forma giyecek Anderson Talisca'nın takıma katılmayarak hata yaptığını söyledi.

"Talisca, evet yanlış yapıyor" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Talisca kimseye değil, kendine, mesleğe saygısızlık yapmış oluyor. Geç gelmesi ceza gerektiren şey. Kiralık ama bizde oynamak zorunda olan bir oyuncu. Giderken izin istedi, erken gitti. Annesinin rahatsızlığı mı onu bilmiyorum. Gelemeyeceğini bildirdi. Annesinin rahatsızlığını doktorlar tedavi eder, oyuncular tedavi etmez. Gelmediği her gün prosedür gereği işleyen bir şeydir." değerlendirmesinde bulundu.

Talisca'nın takıma katılmamasından dolayı idman eksikliği yaşayacağına dikkati çeken Güneş, şunları söyledi:

"Ne kadar çalışırsa çalışsın performans olarak takımla çalışma gibi olmaz. Aboubakar da aynı. Genç oyuncular, hala çok eksikleri var. Belli ki öğrenecek ve öğreteceğiz. Başka çaremiz yok. Bu, öğretme ve yarışma işi. Geldiği zaman konuşuruz. Şu anda olumsuz şey söyleyip de yüreğimizi şişirmeyelim. Herkes kendine yapar. Ne kadar iyi olursanız o kadar başarılı olursunuz. Çalışmayan oyuncunun şansı az olur. Egolarımızı öldürelim ama adam öldürmeyelim. Talisca'yı da öldürmeyelim. Yetenekli bir oyuncu, zorluğu da o çıkardı tabii ki cezası olacaktır ama ceza verirken takıma da zarar vermek istemiyoruz. Sorun çıkardı. Yönetim, oyuncu hep beraber çözüp takıma nasıl adapte ederiz onu konuşacağız."


- "Biri tezgah mı hazırlıyor anlamadım"


Şenol Güneş, Olympique Lyon ile Marcelo Guedes'in isminin gündeme gelmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken, bu konunun kamuoyunda uzatılmasına tepki gösterdi.

Marcelo ile ilgili açıklamasında ilginç ifadeler kullanan Güneş, "Biri tezgah mı hazırlıyor anlamadım. Aklım almayan şey. Lyon, Marcelo'yu istiyor mu? İstiyor. Biz de vermek istiyor muyuz? Bir rakam istiyoruz, kapandı. Koyun satmıyoruz, koyun almıyoruz. Uzatılması hiç doğru değil." diye konuştu.

Marcelo'nun Beşiktaş'ta mutlu olduğunu belirten Güneş, "Bu işin arkasında biri mi var, bizi karıştırmak mı istiyorlar? Çok istiyorsa ver. İhtiyacın varsa al. Aynı şey Oğuzhan'da da geçerli. İçime sinmiyor. Dışarıdan kaynaklanan bir şey var. Bana mantıklı gelmiyor. Bir süre sonra aklıselim düşünceyi kaybedersiniz. Marcelo, Oğuzhan da satılsa ne olur, doğru olmaz ama beni aşar konu." değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş, Pedro Franco ve Alexander Milosevic'in siyah-beyazlı ekipte forma bulma şansının az olduğunu ve Türkiye'nin her takımında oynayabileceklerini dile getirdi.

Geçen sezon Medipol Başakşehir'de forma giyen Mustafa Pektemek'i yeni sezon için kadroda düşündüğünü anlatan Güneş, "Zaten forvette sıkıntım var. Neyin ne olacağını bilmiyorum. Mustafa'nın şu anda gitmesine karşıyım." diye konuştu.


- Takımın yaşlandığı eleştirileri


Pepe'nin transferiyle takımın yaş ortalamasının yükseldiği yönündeki eleştirilere değinen Güneş, "Nereden baktığınıza bağlı. En genç oyuncumuz Atınç. Genç aldık, ne oldu? Franco ve Milosevic genç. Kaybımız daha fazla. Talisca ve Aboubakar'ı keşke bonservisiyle alsaydık. Ekonomik olarak alamıyorsun ancak kiralık olarak alabiliyorsun. Doğru değil. Marcelo'yu genç mi aldık? (Franco, Milosevic) İki senedir vermeye çalışıyorsun, veremiyorsun. Maliyeti artıyor." ifadelerini kullandı.


Yorumlar