İki kolu olmayan sporcu Rio'ya azimle hazırlanıyor

Doğuştan iki kolu olmayan paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Rio'ya form tutabilmek için yüzmenin yanında ayaklarıyla ağırlık çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
İki kolu olmayan sporcu Rio'ya azimle hazırlanıyor
Doğuştan iki kolu olmayan paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’ndan altın madalya ile dönmek için ayaklarıyla form tutuyor.

Ankara'daki Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) gerçekleştirdiği kampta AA muhabirine konuşan paralimpik milli sporcu, "Kollarım olmadığı için bacaklarımı, belimi ve sırtımı çok güçlü tutmam gerekiyor. Ayaklarımla form tutuyorum." dedi.

Kahramanmaraşlı milli yüzücü Beytullah, kendisine "Yunus Adam" denildiğini ve TOHM’da 14 Temmuz’dan beri yoğun bir tempoyla Rio’ya hazırlandığını belirtti.

Yüzmenin yanında ayaklarıyla ağırlık çalıştığını ve TOHM'da haftanın 6 günü günde çift antrenman yaptığını anlatan Avrupa şampiyonu Beytullah, "Yüzme antrenmanları kadar salon antrenmanları da benim için çok önemli. Burada çok iyi imkanlarla Rio için yoğun bir çalışma programı uyguladım." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu 21 yaşındaki milli yüzücü, 2015'te Paralimpik Oyunlara katılmaya hak kazandığını anımsatarak, Rio'dan altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini söyledi.

"ASLA PES ETMEYECEĞİM"

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda 50 metre kelebek finalinde mücadele ettiğini ancak yedinci olarak kürsüye çıkamadığını hatırlatan Beytullah, Rio'da kürsüye çıkmak için çok çalıştığını bildirdi.
Yarışlarda, antrenmanlarda, kimi zaman çok yorulduğunu, "Artık bittim" dediği anlar olduğunu ifade eden Beytullah, şöyle konuştu:

"Asla pes etmeyeceğim. Hiç hız kesmeden Rio'da kulvara çıkacağım güne kadar çalışacağım. 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alarak Türk bayrağını birincilik kürsüsünde sırtlamak istiyorum."

Bedensel engelli paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Eryaman kampından sonra oyunlara kadar iki kampa daha katılarak hazırlıklarını sürdüreceğini söyledi.

Yorumlar