İki büyük depremin vurduğu Hatay'da son durum

Hatay'da dün akşam meydana geldi 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depremden sonra ayakta kalan binalar da yerle bir oldu. Kentte şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybederken 300'e yakın kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
İki büyük depremin vurduğu Hatay'da son durum

Hatay'da meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında kent tamamen enkaza dönüştü. Şehirde ayakta kalan hasarlı binalar da yerle bir oldu. Kent genelinde şehri terk edenlerin sayısı ise giderek artıyor. 

AFAD: 6 kişi hayatını kaybetti, 90 artçı sarsıntı meydana geldiABONE OLHatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 18'i ağır olmak üzere 294 kişi yaralandı, 6 kişi de hayatını kaybetti. Bölgede en büyüğü 5,8 olan 90 artçı sarsıntı meydana geldi.

İki büyük depremin vurduğu Hatay'da son durum
İki büyük depremin vurduğu Hatay'da son durum

 

AFAD'dan yapılan açıklamada, Hatay'ın Defne ilçesinde dün 20.04'te 6,4 büyüklüğünde deprem yaşandığı, ardından da en büyüğü 5,8 olan 90 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 54 ihbar geldiği belirtilen açıklamada, bu ihbarların 44'ünde olumsuz bir durum olmadığının anlaşıldığı kaydedildi.

Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede, AFAD’ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak’tan il müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

SAKOM'dan alınan bilgiye göre, 18'i ağır olmak üzere 294 vatandaş sağlık birimlerince hastanelerde tedavi altına alındı, 6 vatandaş hayatını kaybetti.

Açıklamada, "Son depremden dolayı tedirgin olan vatandaşlarımız için gece boyunca 6 bin çadır bölgeye gönderilmiştir. Çadır sevkiyatı, gün boyunca hava ve karayolu ile devam edecektir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

YARALILARLA İLGİLİ BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerde 18'i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol'a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki sahra hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor." bilgisini paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hizmetlerini sürdüren sağlık kurumlarından bazılarında Hatay merkezli deprem sonrası şu anda detaylı incelemesi mümkün olmayan bazı çatlakların oluştuğunu belirten Koca, hastaların tedbir gereği sevk edildiğini kaydetti.

Bakan Koca, "Yaralılarımıza, hastalarımıza, bölge halkına ve ülkemizin bütün insanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah, sağlık ve iyilikle acılarımızı hafifletsin, yeni acılar ve endişelerden korusun." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay merkezli depremden etkilenenleri sahra hastanesinde ziyaret etti.

Bakan Koca, Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulu sahra hastanesine gitti.

İNSANLAR AKIN AKIN ŞEHRİ TERK EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem sonrası Hatay yerle bir oldu. Çok sayıda insan enkaz altında kalarak hayatını kaybederken çok sayıda vatandaşta yaralandı. Evleri hasar gören veya yıkılan Hataylılar, şehirlerarası otobüs terminaline akın ederek kurtarabildikleri eşyaları ile yerle bir olan şehri birer birer terk ediyor. Dün akşam saatlerinde Hatay merkezli meydana gelen peş peşe depremler sonrasında hasarlı olan binalarda tamamen yıkılırken depremzedeler hiç bir eşyalarını kurtaramadı.

40 yıldır Hatay'da yaşadığını belirten Ümit Özalp, "40 yıldır burada yaşıyorum. Doğma büyüme Hatay Antakyalıyım. Çok büyük bir deprem meydana geldi. Hiç bir şeyimiz kalmadı. Evimiz, yurdumuz, çocuğumuz. İşimizden olduk. Şuan ki durumumuz içler acısı. Otobüslerle herkes ilini memleketini değiştirmeye çalışıyor. Bu depreme 7.7 diyorlar. Ben hiç inanmıyorum. Bu deprem 12'nin üzerindedir. Çünkü taş üstünde taş kalmamış durumdadır" dedi.

Otobüs firmasından çalışan Kenan Çağlar, "Genellikle yolcularımız Antalya, Mersin, İstanbul civarına gidiyor. Burada ne ev var ne de yatabileceğimiz bir yer. Herkes mağdur bir durumda. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her saat başı araba çıkıyor. Şuanda yoğunluk var. Bazıları evleri ne durumda diye geri dönüyor. Her araba dolu gidiyor. Günlük en az 2 bin yolcu taşıyoruz" dedi.

Yorumlar