İki ayda katledilen Filistinli sayısı açıklandı

İsrail'in Gazze'de 2 ay içerisinde katlettiği Filistinli sayısı 18 bini aştı.

Google Haberlere Abone ol
İki ayda katledilen Filistinli sayısı açıklandı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybının son 24 saatte 196 kişi artarak 18 bin 608'e yükseldiğini açıkladı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın konuyla ilgili haberinde, İsrail'in Han Yunus'un güneyi, batısı ve mülteci kampı dahil çeşitli bölgelerine saldırılar düzenlediği belirtildi.

Saldırılarda Han Yunus'ta Mikdad, En-Neccar ve El-Amudi ailelerinden 20 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan haberde, ölenler arasında çocukların da bulunduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin Deyr el-Beleh bölgesinde de İsrail saldırıları sonucu Fetair ailesinden 2 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı.

CAN KAYBI 18 BİN 608'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 196 cenaze ile 499 yaralının getirildiğini aktaran Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

Kudra, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 18 bin 608'e, yaralıların sayısının da 50 bin 594'e çıktığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in sağlık sistemine saldırılarına ilişkin, "İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hastanelere yönelik saldırılarının hedefi sağlık sistemini yok ederek bölge halkını göçe zorlamaktır." açıklamasında bulundu.

İSRAİL ASKERLERİ BASKIN YAPTIĞI KEMAL ADVAN HASTANESİ'NDE 5 KİŞİYİ YARALADI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun dün baskın düzenlediği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'ndeki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin çok sayıda sağlık personeli, hasta, yaralı ve yerinden edilmiş kişiyi bir süre alıkoyduğu, daha sonra bunlardan bazılarını serbest bıraktığı belirtildi.

Serbest bırakılan sağlık personeli ve hastalardan 5'inin hastaneye dönerken ateşli silahla yaralandığı kaydedilen açıklamada, İsrail güçlerinin hala hastaneyi kuşatma altında tuttuğu, bina içinde hareket edilmesine izin vermediği aktarıldı.

İsrail güçlerinin, hastane içinde silah kullandığı, ateş açtığı, hastanedekilerin gıda, su ve elektriğe erişimine de izin vermediği vurgulandı.

Sağlık personelinin yoğun bakımdaki çocuklara gerekli tedaviyi sağlayamadığı, mama yapmak için dahi su bulunamadığı ifade edildi.

Açıklamada, hastanedeki çocuklar, yaralılar ve hastaların kurtarılması için Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası topluma "acilen harekete geçme" çağrısında bulunuldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusu, Kemal Advan Hastanesi'ndekileri "canlı kalkan" olarak kullanıyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu Riyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Kemal Advan Hastanesi'ni kuşatma altında tutmayı sürdürdüğünü, hastanedekilerin su bulamadığını ifade etti.

Hastanedekilerin dün İsrail güçleri tarafından alıkonulduğuna ve darbedilerek sorgulandığına işaret eden Ebu Riyş, İsrail ordusunun buradaki sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını söyledi.

Ebu Riyş, hastane yönetiminin İsrail ordusunun hastaneyi boşaltma yönündeki talimatlarını reddettiğini aktardı.

İSRAİL ORDUSU CENİN'E DÜZENLEDİĞİ BASKINDA 4 ASKERİNİN YARALANDIĞINI DUYURDU

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin'e düzenlediği baskında Filistinlilere ait 400 eve girdiği ve yüzlerce kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail askerlerinin Cenin'e düzenlediği baskının 30 saati aşkın süredir sürdüğü kaydedilen açıklamada, baskın sırasında 4 İsrail askerinin hafif yaralandığı aktarıldı.

Gözaltına alınan Filistinlilerin "soruşturma için ilgili makamlara" teslim edildiği, İsrail güçlerinin ise Cenin'den henüz çekilmediği ifade edildi.

Yorumlar