İİT'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

RİYAD (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), toplumdaki zorlukların sonlandırılması için "kadınların durumunun yeniden gözden geçirilmesi" çağrısında...

Google Haberlere Abone ol
İİT'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

RİYAD (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), toplumdaki zorlukların sonlandırılması için "kadınların durumunun yeniden gözden geçirilmesi" çağrısında bulundu.

İİT'nin Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'in imzasıyla "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeni ile yayımlanan mesajda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün teşkilat için önemli bir gün olduğu belirtilerek, "Savaş, yoksulluk, doğal afet ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek durumunda kalan insanlar ve başta kadınlara olmak üzere destek olunması, kadınların toplumda karşı karşıya kaldığı zorlukların sonlandırılması ve kadınların sahip olduğu haklarının korunması için ülkelerin kadınlarla ilgili düzenlemeleri yeniden gözden geçirilmesi gerektiği" ifade edildi.

Mesajda, kadınların toplum içinde önem arz eden konumlarının güçlendirilmesi ve İslam ülkeleri içinde kadınların toplumun kalkınması için rollerinin arttırılması gerektiğine vurgu yapılarak, üye ülkelerin İİT tarafından oluşturulan, 'Kadınların İlerlemesi İçin Eylem Planı'na (OPAAW) katılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Yorumlar