İİT'den 23 Filistin projesine destek

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 12'si Kudüs'te olmak üzere 23 Filistin projesini destekleyeceklerini duyurdu. İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Genel Sekreterlik binasında...

Google Haberlere Abone ol
İİT'den 23 Filistin projesine destek

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 12'si Kudüs'te olmak üzere 23 Filistin projesini destekleyeceklerini duyurdu.

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Genel Sekreterlik binasında Mart ayında düzenlenen İslami Dayanışma Fonu Daimi Konseyi'nin 62'nci oturumunda 12'si Kudüs'te olamak üzere 23 Filistin projesini desteklemek için insani yardım sunulması kararı alındığı belirtildi.

Yardımların eğitim, sağlık ve sosyal alanları kapsadığı kaydedilen açıklamada, bazı hastanelere gerekli tıbbi ekipman sağlanacağı, Filistin Kızılayının faaliyetlerinin destekleneceği ve Kudüs kentindeki projelere yoğunlaşılacağı aktarıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin-İsrail meselesinin çözümüne yönelik hazırladığı ve "Yüzyılın Anlaşması" diye nitelendirdiği plana, İsrail'in lehine olması sebebiyle karşı çıkan Filistin yönetimine diz çöktürmek için mali yardımları koz olarak kullanıyor.

Her ne kadar planın detayları açıklanmasa da basına sızan bilgiler ışığında "Yüzyılın Anlaşması"nın Filistin-İsrail meselesinin çözümünden çok İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki işgalini pekiştireceği yorumları yapılıyor.

Yorumlar