"İİT Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı"

- İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerdeki kadınların durumu, İstanbul'da düzenlenecek konferansta ele alınacak - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev sahipliğinde üç gün sürecek konferansa, 56 ülkenin kadından sorumlu bakanları katılacak - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konferansın ikinci gün gerçekleştirilecek açılış oturumuna katılması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
"İİT Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı"

ANKARA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerdeki kadınların durumu, İstanbul'da düzenlenecek konferansta ele alınacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, 56 ülkenin kadından sorumlu bakanları katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı, İstanbul’da düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ikinci günün açılış toplantısına katılmasının beklendiği konferans, 1-3 Kasım tarihlerindeki gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ev sahipliğinin üstlendiği etkinlikte "Güncel tecrübeler ışığında üye ülkelerde kadınların durumu" ele alınacak, Müslüman kadınların güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri tartışılacak.

Konferans kapsamında ilk olarak "İİT Üye Ülkeleri Kıdemli Memurlar Toplantısı" düzenlenecek. Konferansın ikinci gününde ise "İİT Üyesi Ülkelerde Kadınların Güçlendirilmesi için Müslüman Kadınlar Arasında Savunuculuk ve Dayanışma" konulu panel yapılacak.

Moderatörlüğünü Dr. Esra Albayrak'ın yapacağı panele Nobel Barış Ödülü sahibi Tevekkül Karman, İİT Kültür, Sosyal ve Aile İşleri Departmanı Genel Müdürü Mehla Ahmed Talebna, Pekin Minzu Üniversitesinden Dr. Yang Guiping, İslam Kalkınma Bankası Kadın Danışma Kurulu Üyesi Abda Yahia El-Mahdi ve Malezya İslam Üniversitesi rektörü Dr. Zaleha Kamarudin konuşmacı olarak katılacak.

Panelde Türkiye'den de kadın milletvekilleri, bakan eşleri, rektörler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri yer alacak.

Konferans kapsamında "15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Sergisi" de açılacak. Serginin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor.

Üye ülkelerdeki kadınlarının durumunun ele alınacağı konferans kapsamında, İİT Kadınların İlerlemesi İçin Eylem Planı’nın gözden geçirilmiş hali ve İstanbul deklarasyonunun da kabul edilmesi bekleniyor.​

Yorumlar