II. Japon Dili ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu

- Tekirdağ'da NKÜ ve Türk Japon Vakfı işbirliğinde "II. Japon Dili ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu" (JADEUS 2017) etkinliği gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
II. Japon Dili ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve Türk Japon Vakfı işbirliğinde "II. Japon Dili ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu" (JADEUS 2017) düzenlendi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli üniversitelerden yerli ve yabancı 40 kadar katılımcının ilgi gösterdiği sempozyum Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. C. Tayyar Sadıklar, sempozyumda yaptığı konuşmada, Ankara'da Japon Dili ve Kültürünü Araştırma - Uygulama – Eğitim Merkezi'ni (JADKAM) açtıklarını belirtti.

Sempozyumun önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini ifade eden Sadıklar, şunları kaydetti:

"Japonya'yı bizim taklit etmemiz mümkün değil, ama Japonya'dan öğreneceğimiz çok şey var. Japonya'dan ne öğrenebiliriz? Her şeyden evvel disiplinli çalışmayı öğrenebiliriz. Gidip görerek, çalışarak, temaslar kurarak, oradan gelen hocaların yaydığı ışıklarla, sizlerin götüreceği ışıklarla birçok şeyleri öğreneceğiz ve uygulayacağız. Bu görevlerin idraki içerisinde olduğunuza inanıyorum."

Programa NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cahit Kahraman ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcıların bildiri sunumlarına geçtiği etkinlik iki gün sürecek.

Yorumlar