İhtiyaç sahiplerine 1100 TL yardım dağıtılacak

Memur maaşları 10 Mayıs'ta hesaplara yatacak. İhtiyaç sahiplerine 1100 TL dağıtılacak. İşten çıkarma yasağı uzatıldı. Esnafa destek süresi de uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
İhtiyaç sahiplerine 1100 TL yardım dağıtılacak

Memur maaşları 10 Mayıs'ta hesaplara yatacak.

Memura, esnafa ve ihtiyaç sahibi ailelere bayram müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz.

Esnafa sağladığımız gelir desteğinin ve kira yardımının süresini 1 ay daha uzatıyoruz.

İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1000 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu.

Erdoğan milyonları ilgilendiren müjdeleri peş peşe açıkladı.

İhtiyaç sahiplerinin yeniden başvuru yapmalarına gerek yok. Daha önce 1000 TL destek alanlar aynı şekilde bu kez de 1100 TL destek alacaklar. Yeni başvuruların kabul edilip edilmeyeceği ise henüz açıklanmadı. 

Öte yandan emeklilere verilen bayram ikramiyeleri 1000 liradan 1100 liraya çıkarıldı.

Esnafa verilen kira desteği de yine aynı şekilde bir ay daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların satırbaşları şöyle: 

Esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz.

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin süresini 1 Temmuz tarihine kadar erteliyoruz.

Ayrıca TESKOMB kefaletiyle taksit ödemesi yapamayın 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir.

Çek ve senetlerle ilgili başka bir düzenleme de Meclis'te gerçekleştiriyor. 

İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır.

Gelir kaybına uğramış, nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan, imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere yöneliktir.

Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır.

Mikro ve küçük işletmeler 3 Mayıs'tan itibaren e-devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilirler.

İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz.

Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var. Emeklilerimize 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya yükseltme kararı almıştık.  * Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz.  * Esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin süresini 1 Temmuz tarihine kadar erteliyoruz.  İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI SÜRESİ 1 AY UZATILDI  * Ayrıca TESKOMB kefaletiyle taksit ödemesi yapamayın 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir. Çek ve senetlerle ilgili başka bir düzenleme de Meclis'te gerçekleştiriyor. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır.  * Gelir kaybına uğramış, nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan, imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere yöneliktir. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır. Mikro ve küçük işletmeler 3 Mayıs'tan itibaren e-devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilirler.  * İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa, yoksul vatandaşlara, memura ve emekliye yönelik müjdeleri

 

 

Yorumlar

Cevdet demir Benimde ihtiyacım var ama hiç alamadım hiç bir gelirim yok
Ben yıldız Özkan Benimde biraz paraya ihtiyacım var benimde iki çocuğum var
Hülya mısır Benimde iki çocuğum var ihtiyacım var sıkıntılarım çok yardım bile alamadım