İhsan Özkes'ten Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak Ayasofya iddiası

İstanbul'un Fethi'nin yıldönümünde fethin sembolü Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması tartışmaları yeniden gündeme gelirken eski CHP milletvekili İhsan Özkes'ten çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak Ayasofya iddiası

İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmesinin 567. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu günlerde Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. 

Fethin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunması hala Yunanistan ve Türkiye'deki bazı çevreler tarafından eleştirilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak bir iddia ortaya atıldı.

Kur'an-ı Kerim'in Fetih Suresi 29 Mayıs 1453'te Ayasofya'da İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet Han ve askerlerinin İstanbul'u fethetmelerinin ardından da okunmuştu.

Ayasofya'nın ne zaman açılacağı merakla beklenirken CHP'li eski vekil İhsan Özkes çarpıcı bir itirafta bulundu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İhsan Özkes, "CHP milletvekili iken Ayasofya’nın ibadete açılması için bir emekli müftü olarak ben kanun teklifi vereyim dedim. Sayın Kılıçdaroğlu kabul etmedi" dedi.

Yorumlar