İhracatta rekor dış ticaret açığında ise düşüş

Ocak ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre %3,6 artış göstererek 20 milyar 28 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
İhracatta rekor dış ticaret açığında ise düşüş

Ticaret Bakanı Bolat tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 Ocak ayı dış ticaret rakamları, geçmiş yılların rekorlarını geride bıraktı. Buna göre, Ocak ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre %3,6 artış göstererek 20 milyar 28 milyon dolar seviyesine ulaştı. Bu artışla birlikte, Ocak ayı için yeni bir ihracat rekoru kırılmış oldu.

İHRACATTA REKOR ARTIŞ VE DIŞ TİCARET AÇIĞINDA DÜŞÜŞ

Ocak ayı dış ticaret açığı da dikkat çekici bir gerileme gösterdi. Yıllık bazda %56,8 düşüşle 6,2 milyar dolara gerileyen dış ticaret açığı, ekonomik dengeler açısından olumlu bir gelişme olarak kaydedildi.

2024 yılının Ocak ayında kırılan ihracat rekoru, Türkiye ekonomisinin dış ticaret performansındaki güçlü ivmenin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Yılın ilk ayında kaydedilen bu başarı, ilerleyen dönemler için de olumlu beklentileri beraberinde getiriyor.

EKONOMİK GÖSTERGELERDEKİ OLUMLU SEYİR

Dış ticaret açığındaki büyük düşüş, Türkiye'nin ithalat ve ihracat arasındaki dengesini iyileştirme yönünde attığı adımların olumlu sonuçlarını gösteriyor. Bu gelişme, ekonomi politikalarının dış ticaret dengesine olan etkisini de ortaya koyuyor.

Yorumlar