İhracat rakamları

- SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: - "Sakarya'nın şubat ayı ihracatı 397 milyon 320 bin dolarla 7. sırada yer alırken, geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında yüzde 167 artış görülüyor. İhracat rakamlarımız, Sakarya ihracatının önümüzdeki yıllarda hedeflerin de üzerine çıkarak yükseleceğine işaret ediyor"

Google Haberlere Abone ol
İhracat rakamları

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın şubat ayı ihracatının 397 milyon 320 bin dolarla 7. sırada yer alırken, geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında yüzde 167 artış görüldüğünü belirterek, "İhracat rakamlarımız, Sakarya ihracatının önümüzdeki yıllarda hedeflerin de üzerine çıkarak yükseleceğine işaret ediyor." dedi.

Kösemusul, şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Türkiye ihracatın şubatta, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artışla 11 milyar 296 milyon dolar olduğunu anımsattı.

Sektörel bazda şubat ayı lideri otomotiv sektöründe ihracatın yüzde 12,5 artış gösterdiğini aktaran Kösemusul, ülkeler bazında ise geçen ay Çin, İsrail ve ABD'ye ihracat oranlarında dikkati çekici artış gerçekleştiğini kaydetti.

Kösemusul, şubat ayı ihracatı 397 milyon 320 bin dolarla 7. sırada yer alan Sakarya'nın ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 167 artış gösterdiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu ihracat rakamları, 2017 yılının geçtiğimiz yıllardan farklı bir ihracat ivmesi sergileyeceğini göstermektedir. Geçtiğimiz aya göre ihracatın yüzde 12 düşüşü, şubat ayındaki iş günü sayısı eksikliğinden dolayı beklenen bir düşüştür. Geçen yılın aynı dönemine göre iki basamak yükselerek 7. sırada yer alan ihracat rakamlarımız, Sakarya ihracatının önümüzdeki yıllarda hedeflerin de üzerine çıkarak yükseleceğine işaret ediyor. 2017 yılı ekonomi dünyası adına önemli, stratejik ve kritik bir yıl olarak geçiyor, bu anlamda attığımız adımlar ve ekonomi adına hamlelerimiz de büyük önem teşkil ediyor. Bu kritik dönemde söz konusu başarıda katkısı olan tüm iş dünyamızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."

Yorumlar