İHH'nın MotoBosna ekibi 15 Temmuz anmalarına katılacak

- Srebrenitsa'daki anmaya katılan ekip, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine iştirak etmek için Türkiye'ye dönüyor

Google Haberlere Abone ol
İHH'nın MotoBosna ekibi 15 Temmuz anmalarına katılacak

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın MotoBosna ekibi, Srebrenitsa'daki anmaya katıldıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine iştirak etmek için dönüş yolculuğuna başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 6 Temmuz’da Sakarya’dan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun katılımı ile yola çıkan ekip, sırasıyla; İstanbul, Edirne, Kavala, Selanik, Üsküp, Prizren, İşkodra, Podgorica ve Saraybosna’yı aşarak Srebrenitsa’ya ulaştı.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da dünyanın dört bir yanından gelen 500 motorlu ile buluşan MotoBosna ekibi, Srebrenitsa yolu boyunca yapılan etkinliklere katılarak bölge Müslümanlarına Türkiye’den getirdikleri selamları iletti. Ekiptekiler, Tuzla-Srebrenitsa arasında gerçekleşen zorlu yürüyüşe de destek verdi. Ekip, Srebrenitsa’ya onlarca kilometrelik Barış Yürüyüşü’nü (Marş Mira) gerçekleştirenlerle giriş yaptı. Özellikle Srebrenitsa yolu boyunca köylerde coşkuyla karşılanan MotoBosna ekibi, akşam saatlerinde tören alanına ulaşarak geceyi burada geçirdi.

Srebrenitsa’daki anmalara katıldıktan sonra Saraybosna’ya geçen MotoBosna ekibi, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Ziyaret esnasında oğlu ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç ile karşılaşan ekip, Türkiye’den getirdikleri selamları iletti. Ülkelerinde MotoBosna ekibini ağırlamaktan onur duyduklarını belirten İzzetbegoviç de kendilerini Srebrenitsa anmalarında yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerini iletti.

Saraybosna’daki tarihi yerleri de ziyaret ettikten sonra Mostar’a geçen ekip, Mostar Köprüsü’nü gezdikten sonra köprü önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Alperenler Tekkesi olarak bilinen Blagaj Tekkesi’ni ziyaret eden ekip, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak üzere yola çıktı. MotoBosna konvoyu, hain darbe planının birinci yılında İstanbul’da yapılacak etkinliklere iştirak edecek.

İHH'nın her yıl tekrarlamayı planladığı MotoBosna konvoyu, seneye daha büyük bir organizasyonla Srebrenitsa’da olacak.

Yorumlar