İHH'den Suriye'deki okullara 2 bin sıra

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'nin İdlib kırsalındaki kamplarda bulunan çadır okullara 2 bin sıra gönderildi.İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Birimi Sorumlusu Mustafa Çağlı, AA muhabirine...

Google Haberlere Abone ol
İHH'den Suriye'deki okullara 2 bin sıra

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'nin İdlib kırsalındaki kamplarda bulunan çadır okullara 2 bin sıra gönderildi.

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Birimi Sorumlusu Mustafa Çağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamplarda eğitim gören çocukların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsama okullara 2 bin sıra gönderdiklerini belirten Çağlı, ''İç bölgelerdeki öğrencilerimizin okul ihtiyaçları oldukça fazla. Birçoğu çanta ve kırtasiye malzemesi bulmakta zorluk çekiyor. İHH olarak Suriye'nin İdlib kırsalında oluşturulan 300 okula eğitim desteği veriyoruz.'' dedi.

Sıraların çadır bölgelerindeki farklı okullara ulaştırılacağını ifade eden Çağlı, şöyle konuştu:

''İdlib kırsalındaki çadır bölgelerinde bini aşkın okul mevcut ve yaklaşık 350 bin öğrenci eğitimlerine devam etmeye çalışıyor. Biz 157 bin öğrencimize destek veriyoruz. İnşallah bu sayıyı artıracağız. Öğrencilerin eğitimlerinde aksamalar yaşanmaması için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Çocukların eğitimlerinden mahrum olmamaları için hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Suriyeli çocuklar, ülkelerindeki olaylar nedeniyle yarım kalan eğitimlerine devam ederek Suriye'nin geleceğinde rol alacaklar."

Yorumlar