İHH'dan kasırganın vurduğu Bangladeş'e acil yardım

- Vakıf, kamplarda kalan Rohingya Müslümanlarına gıda yardımı yaptı

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan kasırganın vurduğu Bangladeş'e acil yardım

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Mora Kasırgası'ndan etkilenen Rohingya Müslümanlarına 2 bin 300 gıda paketi ulaştırdı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, kasırganın vurduğu Bangladeş'e el uzatan vakıf, Balukhali kampındaki 800 ve Kutupalong kampında kalan bin 500 Rohingya ailesine pirinç, nohut, sıvı yağ, un, şeker ve tuz yardımında bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güney Asya Masası Koordinatörü Münevver Hüseyin, kasırgadan etkilenen bölgede 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin yaralandığını kaydetti.

Hüseyin, kasırganın, Bangladeş'teki mülteci durumunda bulunan Rohingya kamplarını etkilediğini belirterek, şunları aktardı:

"Evlerin çoğu yıkılmış ve çatıları uçmuş durumda. Kutupalong ve Balukhali kamplarında da 10 bin ev kullanılmaz hale geldi. Kasırgadan farklı bölgelerle birlikte 400 bin kişi etkilendi. Bangladeş genelinde ise 17 bin 500 ev tamamen yıkıldı ve 35 bin ev de büyük hasar gördü. Buralarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Müslümanların evlerinin neredeyse hepsi yıkılmış ve zarar görmüş durumda. Biz de İHH olarak kasırgadan etkilenen toplamda 2 bin 300 aileye gıda yardımı ulaştırdık. Yardımlarımız devam edecek."

Yorumlar