İHH, Yetim Dayanışma Günleri başladı

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca bu yıl 7.'si düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" başladı. İHH'dan yapılan açıklamaya...

Google Haberlere Abone ol
İHH, Yetim Dayanışma Günleri başladı

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca bu yıl 7.'si düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" başladı.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında 651 projenin 324'ü Türkiye'nin 60 ilinde uygulanacak.

Ayrıca, 36 ülkede hayata geçirilecek 651 projeden de yaklaşık 170 bin yetim yararlanacak.

Düzenli yetim çalışması yapılan 54 ülkeden 30'unda Türkiye'den gönderilecek ekipler görev alırken, 6 ülke ve bölgede ise çalışmalar buralardaki partner kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin yanı sıra, Burkina Faso, Eritre (Kesele Bölgesi), Etiyopya, Ruanda, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Afganistan, Arakan, Bangladeş, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Hindistan, Kırgızistan, Pakistan, Tayland-Patani, Sri Lanka, Nepal, Myanmar, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Makedonya, Sancak, Azerbaycan, Gürcistan, Lübnan, Suriye'nin ziyaret edileceği projede, Çad, Mısır, Nijer, İran, Filistin ve Yemen'e de partner kuruluşlar aracılığıyla ulaşılacak.

Organizasyon kapsamında uygulanacak projeler arasında ev tamir ve inşası, seracılık, sağmal hayvan dağıtımları gibi sosyal, sünnet organizasyonu, hijyen paketi dağıtımları gibi sağlık, okul inşası, kırtasiye dağıtımı gibi eğitim, şiir, kompozisyon, resim ve bilgi yarışmaları gibi kültürel yardım projeleri öne çıkıyor.

Ayrıca bu yıl Türkiye, Bangladeş ve Moro'da olmak üzere dört yetimhane daha açılması planlanan proje, 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

Projeye, bireysel, kurumsal ya da gönüllü grubu olarak destek verebilirken, konu hakkında 212 631 21 21 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

Ayrıntılı bilgiye, https://www.ihh.org.tr/yayin/ydg-projeleri-2017 linkinde de ulaşılabilecek.

Yorumlar