İğne iplikle 50 yıl

- Çırak olarak başladığı mesleğini 50 yıldır sürdüren terzi ustası Aydın: - "55 yaşında emekli oldum ama mesleğimi bırakmadım. Çünkü çok seviyorum mesleğimi" - "Çalışırken kendimi daha dinç, daha genç hissediyorum. Bu yüzden ömrümün sonuna kadar da çalışmaya devam edeceğim"

Google Haberlere Abone ol
İğne iplikle 50 yıl

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da terzilik yapan 63 yaşındaki Turan Aydın, 1967 yılında 12 yaşındayken çırak olarak başladığı mesleğini halen sürdürüyor.

Pendik'te kendisine ait bir dükkanda çalışmayı sürdüren Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe12 yaşındayken memleketi Tokat'ta çırak olarak başladığını söyledi.

Aydın, 1983'te İstanbul'a geldiğini ve 2003 yılına kadar Kadıköy'de bir atölyede çalıştığını, sonra ise kendi iş yerini açtığını anlattı.

55 yaşında emekli olmasına rağmen mesleğini bırakamadığını belirten Aydın, "Ömrüm yettiğince mesleğimi yapmak istiyorum çünkü çok seviyorum. Fiziken bir zorluk çekmiyorum. Sadece gözlerim artık eskisi gibi iyi görmüyor. Yakın gözlüğüyle çalışıyorum. Onun haricinde bir sıkıntım yok, gayet rahatım. Dikemeyeceğim şey yoktur. Hangi elbise olursa olsun bana resmini getirecek ve elbisesini isteyecek. Her türlü şeyi dikerim. Erkek terziliği de bayan terziliği de yaptım." diye konuştu.

Çalışmayı sevdiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Çalışmak insanı bütün sıkıntılarından kurtarıyor. Ben şu anda 63 yaşındayım. Çalışmaya da devam edeceğim. Kaç yaşında olursa olsun çalışmayı herkese tavsiye ederim. Çalışırken insan dertlerinden kurtuluyor. İnsan kendisini daha dinç hissediyor. Şahsen ben çalışırken kendimi daha dinç, daha genç hissediyorum. Bu yüzden ömrümün sonuna kadar da çalışmaya devam edeceğim."

Aydın, terzilik dışında da uğraşları olduğunu belirterek, "Dükkanımın karşısında bulunan caminin de dernek başkanıyım. Camiyi yakında yıkıp yerine yenisini yapmayı düşünüyoruz inşallah. Bu işle uğraşmak beni çok mutlu ediyor. Güç veriyor. Huzur buluyorum. Yaş kaç olursa olsun, çalışın. Çalışmanın hiçbir zaman zararı yok. Bedenen olsun, zihnen olsun yararı var, zararı yok." ifadelerini kullandı.

Turan Aydın, terzilikte artık eleman yetişmediğini de ifade ederek, "Artık çırak vermiyorlar. Bu çok üzüntü verici bir durum. Parayı ön planda tutuyorlar. Bizim dönemimiz gibi değil. Bizi̇m dönemi̇mi̇zde babamız götürürdü, 'eti̇ seni̇n kemi̇ği̇ beni̇m' derdi̇. Biz mesleği öyle öğrendik. Çıraklık dönemi bizimle birlikte bitti. En acı kaybımız bu." diye konuştu.

Yorumlar