Iğdır'da doktora yapılan bıçaklı saldırı

- Saldırıyı gerçekleştiren sanık İbrahim Kum, SEGBİS aracılığıyla hakim karşısına çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Iğdır'da doktora yapılan bıçaklı saldırı

IĞDIR (AA) - Iğdır'da, Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Yarımoğlu'nu polikliniğinde bıçakla yaralayan İbrahim Kum'un yargılanmasına başlandı.

Hazırlanan iddianamenin ardından ilk kez hakim karşısına çıkarılan sanık Kum, tutuklu bulunduğu Kars T Tipi Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçundan yargılandı.

Görülen mahkemede sanık Kum'un tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 2 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verildi.

- Dr. Yarımoğlu'nun mesai arkadaşları sağlıkta şiddeti kınadı

Iğdır Adliyesi önünde toplanan sağlık çalışanları, açıklama yaparak sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti ve Yarımoğlu'na gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Sağlıkçılar adına açıklamada bulunan Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Raşit İlhan, "Adliyemize başvurduk ve davanın takipçisi olduğumuzu göstermek için buradayız. Her zaman bütün meslektaşlarımızın, doktorlarımızın arkasındayız. Bu şiddeti kınıyoruz. İnşallah bu davanın sonunda olumlu sonuçlar alınıp bundan sonra sağlıkta şiddete son verileceğine inanıyoruz. Bu ilk duruşma, cezasını almasını bekliyoruz, bundan sonra da inşallah diğer saldırganlara örnek olur." diye konuştu.

- Olay

28 Eylül 2017 tarihinde, sanık İbrahim Kum, Iğdır Devlet Hastanesi üroloji polikliniğinde hizmet veren Dr. Serkan Yarımoğlu'na bıçakla saldırmış, saldırı sonucu iki yerinden darbe alan Yarımoğlu ağır yaralanmıştı. Kars ve Ağrı'dan gelen cerrahların müdahalesi sonucu Yarımoğlu hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuşmuştu.

Yorumlar