İGA'nın "Model Uçak" ve "IOT" yarışmalarına başvuru başladı

- İGA tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması" ile ilki gerçekleştirilecek "Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması"na 18 Mayıs'a kadar başvuru yapılabilecek

Google Haberlere Abone ol
İGA'nın "Model Uçak" ve "IOT" yarışmalarına başvuru başladı

İSTANBUL (AA) - İGA tarafından düzenlenen "İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması" ve "Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması"na son 18 Mayıs'a kadar başvuruda bulunulabilecek.

İGA'nın açıklamasına göre, şirket, bu yıl iki ayrı yarışma ile lise, üniversite ve lisansüstü öğrencilerinin Türk havacılık sektörüne olan ilgilerini artırmayı hedefliyor. İGA, "Hayallerine Uç" mottosuyla üçüncüsüne ev sahipliği yapacağı İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması'na ek olarak, Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması'nı ilk kez gerçekleştirecek.

İlk ikisi sadece İstanbul genelindeki devlet ve özel okul öğrencilerini hedefleyen İGA Liselerarası Model Uçak Eğitim ve Yarışması, bu yıl tüm Türkiye'deki okulları kapsayacak. Öğrenciler, 18 Mayıs'a kadar www.hayallerineuc.com sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak yarışmaya katılabilecek.

Yarışmaya dörder kişilik takımlar oluşturarak başvuracak lise öğrencileri, elektrik motorlu model uçak eğitimi alacak, uçaklarını yarışma kapsamında belirlenmiş kurallar çerçevesinde tasarlayacak ve üretimini yaptıktan sonra uçuracak.

İGA, İTÜ ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) iş birliği ile düzenlediği yarışmanın başvurularının tamamlanmasına istinaden 22 Mayıs'ta online eğitime katılacak öğrencileri duyuracak. 31 Temmuz'da yarışmaya ve yaz okuluna katılmayı hak eden takımlar açıklanacak. 28 Ağustos-20 Eylül'de İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek yaz okulunda öğrenciler, uçak bilimleri konusunda uzman olan İTÜ'lü öğretim üyeleri ve mühendisler tarafından teorik eğitimler alacak.

Sonrasında pratik eğitimler grup çalışmaları ile desteklenecek. Final yarışması Türkiye Teknoloji Takımı'nın düzenlediği Teknofest İstanbul kapsamında 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda yapılacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekiyle ödüllendirilecek.


- "İGA, havacılıktaki dijital dönüşümü yarışmayla destekliyor"


İGA, operasyonlarını en verimli şekilde sürdürebilmek ve yolcu deneyiminde farklılık yaratmak için yeni teknolojiler ve sistemleri yoğun olarak kullanıyor. Dijital dönüşüme ayak uyduran İstanbul Yeni Havalimanı, gençlerin havacılık sektöründe teknolojinin kullanımına yönelik ilgisini artırmak için bu yıl ilki düzenlenecek Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Yarışması'nı başlattı.

İstanbul genelinde devlet ve özel okullarda öğrenim gören lise, üniversite ve lisansüstü öğrencilerinin katılabileceği yarışma için başvurular, 18 Mayıs'a kadar http://www.havacilik40.com web adresi üzerinden alınacak.

Veri merkezi yönetimi çerçevesinde enerji optimizasyonu, performans yönetimi ve işletme verimliliği konularına önem veren İstanbul Yeni Havalimanı, değişik kaynaklardan sürekli veri aktarımı yapacak bir mimari oluşturdu. Yarışma kapsamında katılımcıların, bu veri merkezine ait gerçek sensor verilerini kullanarak, veri merkezinin hava ortamını düzenleyen cihazların en optimum çalışma değerlerinin tahmin edileceği bir makine öğrenmesi modeli oluşturmaları hedefleniyor.

Yarışmanın finali, Teknofest İstanbul kapsamında 20-23 Eylül arasında daha sonra açıklanacak bir günde İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekiyle ödüllendirilecek.

Yorumlar