İDSB Gençlik Kurulu ekibinin Lübnan ziyareti

- İDSB Gençlik Kurulu Başkanı Serdar Bayram, Lübnan'daki Türkmen ailelerin Türkçe'yi unutmama adına ciddi bir gayret sarf ettiklerine tanıklık ettiklerini ifade etti

Google Haberlere Abone ol
İDSB Gençlik Kurulu ekibinin Lübnan ziyareti

BEYRUT (AA) - İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Gençlik Kurulu Başkanı Serdar Bayram, Ortadoğu saha çalışmaları kapsamında ziyaret ettikleri Lübnan'daki Türkmen evlerine misafir olduklarını ve inanılmaz bir tecrübe yaşadıklarını söyledi.

İDSB Gençlik Kurulu ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Ülke İhtisas Okulu projesinin Lübnan'da gerçekleştirilen Ortadoğu saha çalışması kapsamında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin yanı sıra Anadolu Ajansı (AA) Beyrut ofisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Beyrut ofisi ve buradaki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) merkezini ziyaret etti.

Lübnan ziyaretlerini AA muhabirine değerlendiren İDSB Gençlik Kurulu Başkanı Bayram, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinden birer ülkede saha çalışmaları projesini başlattıklarını belirterek, Balkanlar için Bosna Hersek'i, Ortadoğu için Lübnan'ı ve Afrika için ise Sudan'ı seçtiklerini ifade etti.

Bayram, Bosna ve Sudan ziyaretlerinin tamamlandığını ve burada yapıldığı gibi oralarda da Türkiye'nin büyükelçilikleri, Türkiye Maarif Vakfı, AA, TİKA ve YEE temsilciliklerinin ziyaret edildiğini belirtti.

Lübnan'a yaptıkları 5 günlük ziyarete katılan 8 kişilik ekibin, Ortadoğu ve Lübnan'la ilgili yaklaşık 6 aylık eğitim aldıktan sonra saha çalışması ziyaretine çıktıklarını dile getiren Bayram, söz konusu eğitim kapsamında akademisyen, gazeteci, STK temsilcileri ve bölgeden uzmanlardan destek alarak Ortadoğu ve özellikle de Lübnan konusunda bilgi paylaşımında bulunulduğunu aktardı.

-Türkmen evlerine misafir olduk

Başkent Beyrut'un yanı sıra Trablus, Baalbek ve Bekaa vilayetlerini gezdiklerini ve buralarda bulunan Türkmen köyleri ziyaret ettiklerini, Türkmen evlerine misafir olduklarını ve inanılmaz bir tecrübe yaşadıklarını dile getiren Bayram, Lübnan'daki Türkmen ailelerin Türkçe'yi unutmama adına ciddi bir gayret sarf ettiklerine tanıklık ettiklerini kaydetti.

Baalbek tarafında ziyaret ettikleri Türkmen evinde Ahmed dede ve Saadet ninenin kendileriyle Türkçe konuştuğunu vurgulayan Bayram, araya Arapça kelimeler kaçmasına rağmen dillerini unutmadıklarına dikkati çekti.

İDSB Gençlik Kurulu Başkanı Bayram, ayrıca Beyrut yakınında ziyaret ettikleri Şatilla Filistin Mülteci Kampı'ndaki imkansızlıklardan çok etkilendiklerini vurguladı.

Yorumlar