İDSB, Filistinli 50 gence Türkiye'deki STK'ları anlattı

- İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ve Vakt-i Kıraat Derneği işbirliği ile düzenlenen seminere Filistin'den 50 genç katıldı

Google Haberlere Abone ol
İDSB, Filistinli 50 gence Türkiye'deki STK'ları anlattı

İSTANBUL (AA) - İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ile Vakt-i Kıraat Derneği işbirliği ile düzenlenen, ''Türkiye'de STK'lar ve Çalışma Usulleri'' başlıklı seminer, Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İDSB Kurumsal İlişkiler Türkiye Temsilcisi Adil Yarangümeli, seminer kapsamında İstanbul'a gelen yaklaşık 50 Filistinli öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada, ''Sizin Avrupa'da değil bir İslam ülkesinde okumanızı arzuluyoruz. Bu İslam birliği açısından son derece önemli.'' dedi.

Yarangümeli, vakıf ve derneklerin halk ile devlet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Vakıflar ve dernekler, doğa ile insan, veren el ile alan el arasında daima bir köprü niteliğindedir. Osmanlı döneminde de vakıf ve derneklerin, medeniyetin oluşmasında çok büyük etkisi olmuştur. Şu ana kadar Osmanlı’da kurulan vakıfların 26 bin 300'ü keşfedilmiştir. Bunlardan bazı ilgi çekici dernekler ve vakıflardır. Bunlardan biri Leylek Vakfı adında kurulan bir vakıftır. Vakıflar hayatımızın her alanına nüfuz etmiştir. İslam Dünyası STK’lar Birliği yaklaşık olarak 65 ülkeden 360 üyesiyle bütün STK’lar arasında bağlantı sağlamak için elinden geleni yapan bir vakıftır.

Bu kapsamda gençlere ve gençlik buluşmalarına önem veriyoruz. 28 Eylül'de Uluslararası Pakistan buluşmamız olacaktır. Sizlerin Türkiye’de okuması bu medeniyeti solumanız İslam Birliği açısından önem taşıyor. Gençlerimizin Avrupa’da okumasındansa İslam ülkelerinde okumasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz.''

- 50 kişilik Filistinli öğrenci grubu İstanbul'da ağırlanıyor

Vakt-i Kıraat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Çağlar ise İslam Dünyası STK'lar Birliği ile ortaklaşa düzenledikleri seminerin, eğitim ve kültür amaçlı yapıldığını söyledi.

Vakt-i Kıraat Derneği'nin İDSB çatısı altında faaliyet düzenlediğini kaydeden Çağlar, şöyle konuştu:

''İDSB'nin resmi üyesi olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. İDSB İstanbul'da bu seminerin düzenlenmesi için destek ve katkı verdi. Bu seminer çerçevesinde bir kez daha İslam dünyası ve Türkiye'de bulunan STK'ların önemine ve çalışmalarına vurgu yapacağız.

Ayrıca seminer kapsamında Filistin'den gelen 50 kişilik öğrenci grubunu İstanbul'da ağırlayacak, onlara yönelik kültür gezileri düzenleyecek, üniversitelerimizin tanıtımını yapacağız. Türkiye'de eğitim almaya karar vermeleri durumunda ne gibi prosedürleri takip edecekleri, hangi vakıf ve derneklerle iletişime geçecekleri konusunda da bilgilendireceğiz. Türkiye'de kalmaya karar verecek öğrencilere yönelik Türkçe eğitim konusunda da faaliyetler ve projeler hazırlayacağız.''



Yorumlar