İdlib'deki kimyasal silah saldırısına tepkiler

-Dünya Müslüman Alimler Birliği: -"Zalim ve katil rejim, uluslararası hukuka aykırı vahşice yöntemlerle halkına yönelik uyguladığı bu katliamı ne zamana kadar sürdürecek"

Google Haberlere Abone ol
İdlib'deki kimyasal silah saldırısına tepkiler

DOHA (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği ve İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO), Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne sebep olan kimyasal silah saldırısını kınadı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, yayımladığı yazılı açıklamada, "Zalim ve katil rejim, uluslararası hukuka aykırı vahşice yöntemlerle halkına yönelik uyguladığı bu katliamı ne zamana kadar sürdürecek?" ifadesine yer verdi.

Uluslararası toplumun sessizliğinden şaşkınlık duyduğunu ifade eden Karadaği, "Uluslarası toplum ve insan hakları kuruluşları, güvenli yaşama hakkı olan yüzlerce masum çocuğu hedef alan bu çirkin suça daha ne kadar sessiz kalacak?" ifadesini kullandı.

ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada da kimyasal silahla yapılan saldırı insanlığa karşı yapılmış bir saldırı olarak nitelendirildi.

Saldırının şiddetle kınandığı açıklamada, uluslararası topluma savaş suçu işleyen Suriye rejimine karşı ahlaki ve kanuni sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Esed rejimi, bu sabah İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine kimyasal silah saldırısı düzenlemiş, en az 100 sivil hayatını kaybederken 500'ü de yaralanmıştı.

Kimyasal silah saldırısının ardından kurtarma faaliyetleri devam ederken, aidiyeti henüz bilinmeyen uçaklar da bir hastane ve bir sivil savunma merkezini vurmuştu.

Yorumlar