Ankara'da İdlib için yoğun hareketli gün

Ankara'da bugün İdlib için yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Moskova'dan gelen heyetlerle görüşmeler devam ederken Milli Savunma Bakanı Akar, Amerikan mevkidaşıyla görüşme kararı aldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli ile görüşecek.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da İdlib için yoğun hareketli gün

Ankara'da son dakika İdlib hareketliliği yaşanıyor... Rusya'dan dün gelen heyetlerle görüşmeler devam ederken Milli Savunma Bakanı Akar, Amerikan mevkidaşıyla görüşme kararı aldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli ile görüşecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği son haberlere göre İdlib'de durum Türkiye lehine dönmüş durumda. Sabah saatlerinde Anadolu Ajansı tarafından geçilen bir haberde İdlib'in stratejik ilçelerinden biri olan Serakib'in yeniden ele geçirildiği belirtilmişti. 

Gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise, 3 şehit olduğu ancak durumun tersine döndüğünü söylemişti. 

Öte yandan Rusya'dan gelen heyetlerle dün yapılan ilk görüşmenin devamı bugün de devam ediyor. 

Görüşmeler devam ederken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerikan mevkidaşı ile görüşme kararı aldı.

Ankara'da bunlar yaşanırken Rusya'dan bir kez daha Ankara'yı suçlayan açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İdlib'deki çatışmanın Türkiye'den kaynaklandığını ileri sürdü.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMALAR

BMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus heyetle görüşmelerle ilgili, "Bir noktaya kadar geldi olaylar. Bugün yarın bunun sonuçları belli olacak. Buna göre tavrımızı ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı. Bakan Akar, bu akşam ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüşeceğini açıkladı. Akar, "(İdlib) Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve net. Silahlı kuvvetler olarak, bir an önce İdlib'e barışın gelmesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar