'İçişleri'nden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, devletin bürokratlarına "militan" ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'İçişleri'nden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamlar için "militan" ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Kılıçdaroğlu, geçen hafta Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda "Vali militan, kaymakam militan" diyen eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'i savunmuştu.

İçişleri Bakanlığı, bu sözleri nedeniyle Cumartesi günü Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şimşek'in, "haddini aşan ağır ithamlarda bulunduğu" belirtilmişti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden paylaştığı kısa mesajında "Devletimin ve milletimin emrindeyim" demişti.

Kılıçdaroğlu ise bugünkü konuşmasında, Berhan Şimşek'a sahip çıkarak şunları söyledi:

"Bizim milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor. 'Vali militan yargıçlar militan alınan kararları görüyoruz' diyor. Vay sen misin militan diyen. İşte sana militan. Dünya kadar militan var.
Tekirdağ'da çocukların karnesini dağıtan kim? AK Parti İl Başkanı. Veren kim? MEB Müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, 'Hepiniz dava açın' diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız."

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Hemen her gün bir CHP yöneticisi tarafından, ülkesi ve milleti için ter dökenlerin, gerekirse vatanı için canını vermeyi göze alan kahramanların 'militan' yaftası vurularak hedef tahtasına konulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütünün şehir eşkıyalarını çukur eylemlerinde 'arkadaş' diyerek aklama yarışına girenler, bugün devletin valisine, kaymakamına, askerine ahlaksızca 'militan' iftirası atıyor. Milletimizin canına kasteden PYD'li teröristlere gösterdikleri sempatinin onda birini kendi vatandaşlarına, mesela Diyarbakır'da evlatlarını örgütten kurtarmak için nöbet tutan acılı annelere göstermiyorlar. Bunun adı siyaset değil, siyasetsizliktir. Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir. Türkiye'de muhalefetin böyle bir akıl tutulmasına yakalanması, Türk demokrasisi adına gerçekten endişe vericidir. Bu iç karartıcı tablo, mevcut CHP yönetiminin siyasi tükenmişliğinin en bariz göstergesidir. CHP Genel Başkanı, bu siyasi tükenmişlikle yüzleşmek varken, akla hayale gelmedik iftiralarla AK Parti ve Cumhur İttifakı'na saldırmaktadır. Parti teşkilatlarını sarmış taciz, tecavüz, yolsuzluk skandallarını, nefret söylemini körükleyerek milletin dikkatinden kaçırmaya çalışmaktadır. Bizzat eski Cumhurbaşkanı adaylarının ifadesiyle CHP bugün 'yalan ve iftira üretim merkezine' dönüşmüş durumdadır. Üzüm üzüme baka baka kararır misali, bölücü örgütün uzantıları ile kurduğu ittifaktan dolayı CHP, siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. İnşallah 2023 seçimleri Türkiye'de CHP'nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır."

Detaylar geliyor...

Yorumlar