İçişleri'nden Ankara'daki 15 günlük kısıtlama açıklaması

Ankara'da 15 gün boyunca gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanmasının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Çataklı, yasağın sadece barolarla ilgili olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki 15 günlük kısıtlama açıklaması

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı son dönemde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin Ankara'da 15 gün süreyle yasaklandığını hatırlatarak TBMM önünde Adalet Komisyonu görüşmelerine katılmak için bekleyen baro temsilcileri ve avukatlara yönelik, bu kararın sadece barolar için değil tüm kurumlar için geçerli olduğunu söyledi.

"KISITLAMA SADECE BAROLARLA İLGİLİ DEĞİL"

Çataklı, "Parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen binalarda ve bunların eklentilerinde ve TBMM'ye 1 kilometre mesafedeki alan içinde gösteri ve yürüyüş düzenlenemez" diyerek kanunun ilgili maddesini hatırlattı. Çataklı şu şekilde devam etti: "Dolayısıyla içinde bulunduğumuz salgın sürecinde böyle bir fotoğrafın ortaya çıkmasının çok uygun olacağını düşünmüyoruz. 17 Haziran'dan itibaren 58 ilimizde aynı konuyla ilgili olarak baro başkanlıkları ve çeşitli siyasi partilerin ve STK'ların organize ettiği bugüne kadar 13 bin kişinin katıldığı 196 etkinlik gerçekleştirildi. Barolarımızın belirlenen çerçeveler içerisinde kendilerini ifade etme hakkı var. 15 günlük kısıtlama sadece barolarla ilgili değil" dedi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti'nin çoklu baro sistemini öngören düzenlemeyi Meclis'e getirmesi sonrasında bazı baro başkanları düzenlemenin fişlemeye sebep olacağı gerekçesiyle protestolarda bulunmuştu. İstanbul'daki Çağlayan Adliyesinde düzenlenen eylemin ardından Ankara Barosu da avukatları eyleme çağırmıştı ancak Ankara Valiliği, kent genelinde 15 gün boyunca toplantı ve yürüyüş yapmanın yasaklandığını duyurmuştu.

 

Yorumlar