“İçerdeki çocuklar“ için koşacaklar

İstanbul'daki farklı şirketlerin çalışanları, koşu grupları ve gönüllüler, 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, cezaevlerinde gözetim altındaki anneleri ile kalan 0-6 yaş grubu çocuklar için yürütülen Kreş İyileştirme Projesi "İçerde Çocuk Var"a destek için koşacak. Koşudan elde edilecek gelirle, Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne kreş ve anaokulu yapılarak, buradaki çocukların temel ihtiyaçları karşılanacak. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Özgün, "Bizler yeni bireysel ve kurumsal bağış koşucuları arıyoruz. Vakfımız ve projemiz için aynı zamanda düzenli bağışçı olabilirsiniz, bizleri sosyal medyanızda paylaşabilirsiniz. Malzeme yardımı yapılabilir ancak kesinlikle kullanılmamış yeni malzemeler olmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
“İçerdeki çocuklar“ için koşacaklar

İstanbul'daki farklı şirketlerin çalışanları, koşu grupları ve gönüllüler, 13 Kasım'da gerçekleştirilecek 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, kadın ceza infaz kurumlarında gözetim altındaki anneleri ile kalan 0-6 yaş grubu çocuklar için yürütülen Kreş İyileştirme Projesi "İçerde Çocuk Var"a destek için koşacak.

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfının (TCYOV) iki yıl önce başlattığı "İçerde Çocuk Var Projesi", bu kez Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne kreş ve anaokulu yapılması için devreye girecek.

Farklı meslek gruplarından koşu severler ile sosyal sorumluluk projelerine verdikleri desteklerle adlarından söz ettiren koşu grupları, bu kez cezaevlerinde gözetim altındaki anneleriyle kalan çocuklar için spor yapacak.

TCYOV Başkanı Nevin Özgün, İçerde Çocuk Var Projesinin 2014 yılında başladığını ve 8 kadın cezaevinde annesi ile yaşayan çocukların anaokulu ve kreş birimlerinin var olanlarının yenilenmesi, olmayanların ise yapımını içerdiğini söyledi.

Adalet Bakanlığının açıkladığı son rakamlara göre, kadın ceza infaz kurumlarında gözetim altındaki anneleriyle 476 çocuğun kaldığını belirten Özgün, "Çocukların 3 yaşından sonra kreş ve anaokulu birimlerine devam etmeleri mümkün olabiliyor. Her cezaevinde çocuk sayısı farklı. Böylece kreş ve anaokulu birimlerine devam eden çocuk sayıları da farklılık gösteriyor. Örneğin Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi Anaokuluna 38 civarında çocuk devam ediyor." dedi.

"İçerideki çocuklar için ilk defa bağış koşusu yapılacak"

Özgün, 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda TCYOV-İçerde Çocuk Var Projesi olarak ilk defa bağış koşusu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bağış koşusu için Adım Adım İPK Platformu ile çalıştıklarını ve yaklaşık 6 aydır hazırlık yaptıklarını anlatan Özgün, projeye destek için 10 şirketin çalışanları ile İstrunbul ve Bu Kızlar Nereye Koşuyor adlı grupların maratonda koşacağını söyledi.

Özgün, diğer gönüllü bireysel koşucular dahil bu yıl 600 civarında bağış koşucusu ve yürüyüşçünün maratonda yer alacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından organize edilen ve kayıtları "www.istanbulmarathon.org" sitesinden yapılan İstanbul Maratonu'nun 42, 15 ve 10 kilometre koşularının ücretli, halk koşusunun ise ücretsiz olduğunu anlatan Özgün, bu kayıt sürecini katılımcıların ve şirket çalışanlarının yaptığını aktardı.

Buradaki hiçbir ücretin yürüttükleri projeyle alakalı olmadığını ifade eden Özgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akabinde bağış koşusu yapmak için 'http://ipk.adimadim.org' adresinden bağış koşusu kaydı açılır. Bu kayıtta vakıf ve proje olarak bize bağış yapılmasının sağlanacağı kredi kartı, havale ve EFT bilgilerimiz var. Bağış koşucusu maratondan 15 gün önce tüm sosyal çevresine mail ile, sosyal medya ile bir mesaj gönderir. Burada İstanbul Maratonu'nda koşacağını belirtir ve İçerde Çocuk Var Projesinin Adana Cezaevi anaokulu yapımı için sosyal çevresinden bağış desteği ister.

Burada amaç koşucunun maillerini maksimum insana ulaştırmasıdır. Akabinde maraton günü koşar, ardından yine 15 gün boyunca koştuğunu ve halen bağış beklediğini belirten mailleri gönderir. Toplamda 1 ay gibi bir sürede 600 koşucu yüzlerce ve binlerce insana mail atarak, sosyal medya paylaşımı yaparak İçerde Çocuk Var Projesi için bağış istemiş ve farkındalık sağlamış olur. Bağış yapılan tüm ödemeler direkt bizim vakıf hesabımıza geliyor. Koşucu paraya dokunmuyor."

İstanbul Maratonu'ndan toplayacakları gelirle Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne kreş ve anaokulu yapmayı planladıklarını ifade eden Özgün, yine çocukların temel ihtiyaçlarının da toplanan gelirle karşılanacağını söyledi.

"Yeni bireysel ve kurumsal bağış koşucuları arıyoruz"

Özgün, İstanbul Maratonu bittikten sonra mart ayında Runatolia Maratonu'nun düzenleneceğini ifade ederek, "Bizler yeni bireysel ve kurumsal bağış koşucuları arıyoruz. Vakfımız ve projemiz için aynı zamanda düzenli bağışçı olabilirsiniz, bizleri sosyal medyanızda paylaşabilirsiniz. Malzeme yardımı yapılabilir ancak kesinlikle kullanılmamış yeni malzemeler olmalıdır." diye konuştu.

İstanbul Maratonu için özel tişörtler hazırladıklarını, sosyal medyada ayrıca koşucular için Facebook ve Instagram'da "Adım Adım & İçerde Çocuk Var" hesaplarının yer aldığını belirten Özgün, arzu edenlerin etkinliği buradan takip ederek, bağışlarıyla destek olabileceğini söyledi.

Özgün, "www.icerdecocukvar.org" sitesindeki "bağış yap" bölümünden kredi kartı, havale ve EFT bilgilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar