İç Anadolu karla mücadele ediyor

Tokat, Çorum, Kastamonu ve Sinop'ta kar yağışı etkili oldu.

Google Haberlere Abone ol
İç Anadolu karla mücadele ediyor

Tokat, Çorum, Kastamonu ve Sinop'ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Tokat'ta dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

Dün akşam ekiplerin çalışması sonucunda ulaşıma açılan Tokat-Sivas kara yolu ile D-100 kara yolu Erbaa ilçesi Karanlıkdere mevkisinde çekici türü araçların geçişine de izin verilmeye başlandı.

Ekiplerin yolda küreme ve tuzlama çalışmaları sürüyor. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

- Çorum

Çorum Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, cumartesi öğle saatlerinde yağmur şeklinde başlayıp kara dönüşen ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle kent merkezindeki kar kalınlığı 25, Kargı ilçesi ile Sinop'un Boyabat ilçesi sınırında ise 59 santimetreye ulaştı.

Orta Karadeniz'i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Samsun-Ankara kara yolunun Çorum sınırları içinde kalan bazı bölgelerinde ise kar kalınlığı 47 santimetre ölçüldü.

Kar yağışının aralıklarla perşembe gününe kadar devam etmesi beklenen kentte hava sıcaklığı sıfır derecenin altında seyrediyor. Hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının en yüksek sıfırın altında 2, en düşük sıfırın altında 10 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Kentte karla mücadele çalışmaları da sürüyor. Çorum Belediyesi ekipleri kent merkezinde yol ve kaldırımlarda kar temizliği yaparken, Karayolları Şube Müdürlüğü ekipleri de Samsun-Ankara kara yolunu ulaşıma açık tutmak için çalışıyor.

Jandarma ve polis ekipleri ise sürekli devriye yaparak, ulaşımda sorun yaşanan alanları tespit edip ilgili kurumları bilgilendiriyor.

- Kastamonu

Kastamonu'da kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreye yaklaştı.

Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle özellikle köylere ulaşımda güçlük yaşanıyor.

Belediye ekipleri merkezde, Karayolları ekipleri kara yollarında, İl Özel İdare ekipleri ise köy yollarında karla mücadele ediyor.

- Sinop

Sinop'ta da kar kentin bazı bölgelerinde etkili oldu. Kırsal kesimlerde 1 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi, Belediye ve Karayolları ekipleri, sorumluluk alanlarında kar küreme çalışmaları yapıyor.

 

Yorumlar