İbrahim Kalın'dan 65 yaş ve üstü vatandaşlar hakkında önemli açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma izni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Kalın'dan 65 yaş üzeri için açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları cevapladı. Programda "65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?" sorusuna Kalın "Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir." şeklinde cevap verdi.

Kalın'ın konu hakkında konuşması şu şekilde:

"65 yaş ve üstü bütün büyüklerimiz yaklaşık 45 gündür evden çıkmadılar. Sağ olsunlar, bu kurala riayet ederek çok tarihi bir görevi de yerine getirdiler, hem kendi hayatlarını korudular hem salgının yayılmasını önlediler. Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Bu şikayetleri biz de alıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu.  'Bilim Kurulu'nun bu konudaki değerlendirmesini aldıktan sonra pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bu konuyu değerlendirelim. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım.' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir."

İbrahim Kalın, 20 yaş altının da hatırlatılması üzerine, "Bilim Kurulu'nun da kanaati öncelikli olarak 65 yaş ve üstü grubunun belli gün ve saatlerde dışarıya çıkmasının sağlanması şeklinde." dedi.

 

Yorumlar