İbrahim Kalın: Pentagon'un açıklamasını değerlendireceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'dan yapılan YPG'ye silah desteği açıklamasına ilişkin, "Bunların hepsini bir değerlendireceğiz. Bugün MGK toplantımız da var, birazdan Cumhurbaşkanımızın Grup Toplantısı var. Onların hepsini bir değerlendiririz ondan sonra açıklamalarımızı yaparız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Kalın: Pentagon'un açıklamasını değerlendireceğiz

Kalın, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaretinin ardından, bir gazetecinin gündeme ilişkin sorusu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Pentagon'dan yapılan YPG'ye silah desteği konusundaki açıklamalara dair soru üzerine Kalın, "Bunların hepsini bir değerlendireceğiz. Bugün MGK toplantımız da var, birazdan Cumhurbaşkanımızın Grup Toplantısı var. Onların hepsini değerlendiririz, ondan sonra açıklamalarımızı yaparız." yanıtını verdi.

Afrin ve terör masada

MGK toplantısında, Türkiye’nin terörle mücadelesi, Irak Kuzeyindeki terör tehdidi ve Barzani’nin referandum hamlesi sonrası yaşanan gelişmeler ışığında Irak’taki son durum ayrıntılı olarak masaya yatırılacak. Yine FETÖ ile mücadele kapsamında gelinen son aşama, devam eden çalışmalar ve yurt dışındaki terörist unsurları Türkiye’ye getirmek üzere yürütülen stratejik operasyonlar da görüşülecek konu başlıkları arasında. Toplantıda ayrıca, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması konusunda yapılan çalışmalar da gözden geçirilecek.

Pentagon'dan açıklama

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye, Soçi zirvesi ve ikili ilişkilerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, ABD’nin PYD/PKK endeksli Suriye politikasının değişeceğine ilişkin kritik mesaj vermişti. Trump, Erdoğan’ı arayıp artık PYD/PKK'ya silah vermeyeceklerini söylemişti.

Bu gelişmelerin ardından ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye'yle ilgili çok çarpıcı bir açıklama gelmişti. Pentagon'dan yapılan açıklamada "içinde YPG'nin olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle işbirliğini sürdüreceğiz" ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar