İbrahim Bülbül'den kadına şiddete dikkat çeken film: Kârım

Kadına şiddet tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun vicdanını yaralayan en büyük sorunların başında geliyor. Yönetmen İbrahim Bülbül, kadına şiddet konusunda dikkat çekmek için kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Bülbül'ün kadına şiddete dikkat çeken film

Ülkemizin en büyük toplumsal sorunlarının başında gelen kadına şiddet her geçen gün tahammül edilemez boyutlara ulaşıyor. Tedavi edilmesi gereken bir kanser hücresi gibi görülen kadına şiddete dikkat çekmek isteyen yönetmen İbrahim Bülbül, "Kârım" adında bir film çekti. 

Konusu, adı ve afişi ile dikkatleri üzerine çeken filmin başrollerinde ise tanıdık isimler yer alıyor. 

Daha önce çektiği belgesel ve kliplerden tanıdığımız yönetmen İbrahim Bülbül şimdilerde ise festival filmi çekimlerine başladı.

Uluslararası film yarışmaları için kısa bir film hazırlayan Bülbül, toplumda bir ur gibi büyüyen kadına şiddete dikkat çekmenin ilk hedefi olduğunu söyledi. Kadına şiddet konusunda herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini savunan Bülbül, bu işin öncülüğünü yönetmenlerin yapması gerektiğini söyledi.

"Kârım" adındaki kısa filminde kadına şiddete dikkat çekmek için çaba harcadağını belirten Bülbül, filmin adı, konusu ve afişinin bu amaçla kurgulandığını ifade etti.

Filmi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bülbül, "Bu mühim konu üzerine anlatılmak istenen daha doğrusu sorgulanan, bir insan neden şiddete gerek duyar? Ve "bir şeyleri nasıl düzeltebiliriz"i mercek altına almıştır. Bir kadının bir annenin affediciliği bir çocuğun yetişme, yetiştirme tarzına kadar. Hatta ve hatta ülkece, kalkınma ve refah düzeyini etkiliyecek kadar önemli ve ağır sonuçları olan, bu asla tastif edilemez davranışın, ufak bir neden ve ne yapmalı mısrasını izleyeceksiniz." dedi.

Ulusal ve uluslararası yarışmalardan derece ile dönmesi beklenen filmin başrollerini Hüseyin Elmalıpınar ve Seher Terzi gibi ünlü isimlerin paylaşıyor.

 

Yorumlar