İBB'den İstanbullular dalga geçer gibi açıklama

Halk Ekmek'e gelen zam sonrasında artan tepkiler üzerine bir açıklama yapan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili, vatandaşla dalga geçer gibi, "İstanbullular takdirle karşılayacaktır" ifadesini kullanırken, bir yandan da eline aldığı 25 kuruşu göstererek vatandaşa aptal muamelesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İBB'den İstanbullular dalga geçer gibi açıklama

İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'nin büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı. Yüzde 33'lük zammı isyan eden vatandaşlar, kalabalık ailelerin ekmek almakta zorlanacağını söyledi. ise İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, ekmeğin piyasa fiyatıyla kıyaslama yaparak zammı normalleştirmeye çalışarak, "Sadece 25 kuruş yaptık, İstanbullular bu zammı anlayışla, takdirle karşılayacak" diye konuştu.

İstanbul’da Halk Ekmek fiyatına zam yapıldı. 75 kuruşa satılan 250 gramlık halk ekmeğin fiyatı bir liraya yükseltildi. İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da zam gerekçesini katıldığı KRT TV'ye anlattı.

Nama, halk ekmeğe yapılan zammı kaçınılmaz olarak nitelendirerek, "İstanbulluların bu zammı anlayışla, takdirle karşılayacağını biz biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekmeğin piyasa fiyatıyla kıyaslama yaparak zammı normalleştitrmeye çalışan Özgen Nama, "75 kuruşluk ekmeğe sadece 25 kuruşluk bir zam yaptık." diyerek kameralara 25 kuruşu gösterdi. Özgen Nama'nın ekmeğe yapılan zammı normalleştirme çabası devam ederken, İstanbul halkı adına kendinden emin şekilde konuşması da dikkatlerden kaçmadı.

HAMİDİYE SU'YA DA ZAM YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun zam yağmuru devam ediyor. İBB tarafından işletilen Hamidiye Sularına zam yapaılan zamlarla birlikte damacana su 12,5, pet şişe su 16,5 TL oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz 5 bin işçiyi kovan Ekrem İmamoğlu, seçim öncesi vaatlerini yerine getirmediği gibi 10 gün içinde ulaşımdan suya otoparktan bisiklet kiralamaya kadar birçok hizmete de zam yaptı.

İBB yolculuğuna "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla çıkan İmamoğlu'nun yönetiminde İSKİ, minibüs, İSPARK zamlarından sonra Hamidiye Sularına da art arda zamlar ekleniyor.

İBB tarafından Hamidiye Suları için daha önce damacanalar 9 liradan 11 liraya çıkartılırken bugünkü yapılan zamla 12,5 lira oldu. Pet şişe suları da yapılan son zamla birlikte 16,5 lira oldu.

 

Yorumlar