İBB'nin Boğaziçi'nde zaten yetkisi yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi bölgesi ile ilgili hazırlanan yeni düzenleme ile ilgili konuştu. İBB'nin yetkilerinin alındığı iddialarına cevap veren Kurum, "İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İBB'nin Boğaziçi'nde zaten yetkisi yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarafından yapılan yeni düzenleme ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Boğaz’daki Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz ve Üsküdar belediyelerinin İstanbul Boğazı ile ilgili yetkilerine son veren yasa teklifi tartışılmaya devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinin olmadığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi'nde imar yetkisine ilişkin, "Kimsenin elinden olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi.

Belediyelerde üst düzey atamalar konusunda Kurum, "Böyle bir tasarı söz konusu değil. Bize gelmiş böyle bir talep de yok, böyle bir tasarı da yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyelerimizin genel sekreterini ve genel müdürünü atama gibi bir talebi de yok" ifadesini kullandı.

Yorumlar