İBB ve AKOM panik yaptı! İstanbul'a kar yok

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor. Ancak İBB ve bağlı kuruluş olan AKOM, İstanbul'da kar beklendiği duyurusu yaparak uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İBB ve AKOM panik yaptı! İstanbul'a kar yok

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre İstanbul ve çevresinde kar yağışı beklenmiyor; ancak buna rağmen İBB ve AKOM, İstanbul'da kar yağışı beklendiğini savunarak uyarılarda bulundu. 

İBB'den yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği belirtildi. Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı ifade edildi.

İBB, yağışın ardından başta köprü ve viyadüklerde gizli buzlanma ve don olayları yaşanabileceği gerekçesiyle sürücülerin kar lastiği kullanmasını istedi. Ayrıca vatandaşların ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olması da istendi.

METEOROLOJİ VERİLERİ NE DİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul ve çevresinde öncelikle bulutlu daha sonra da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Verilere göre şimdilik bir kar yağışı görünmüyor. 

 

Yorumlar