İBB, Kürtçe dil eğitmeni arıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 44 ayrı iş kolunda personel alımı için ilana çıktı. İlanda yer alan kadrolardan biride Kürtçe bilen eğitmen oldu.

Google Haberlere Abone ol
İBB, Kürtçe dil eğitmeni arıyor

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 44 ayrı iş kolunda alıma yapmak için ilana çıktı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağustos ayında İstanbul’da Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarıyla bir araya gelmesinin ardından İBB, Kürtçe eğitmen alımı yapacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, İSMEK’te Kürtçe kurslarının hayata geçirileceğini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kürtçe dışında başka bir dil bilmeyen yaşlılara Kürtçe bakım hizmeti vereceğini açıklamasının ardından İBB, ilk adımı attı.

İBB, 44 ayrı iş kolunda sözleşmeli persolen almak için ilan verdi. İlana göre Kürt Dili ve Edebiyatı lisans programından mezun olmak şartı ile iki kişilik eğitmen kontenjanı da açıldı. İlanda “Kurumumuzda ataması yapılacak personelin görev yeri (İstanbul genelindeki tüm ilçeler) hizmet ihtiyacına göre belirlenecektir” denildi. Başvurular 13-17 Aralık arasında yapılacak. İlana göre sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olma şartı yer alıyor.

Yorumlar