İBB, Kanal İstanbul görüşünü değiştirmeyen profesörü görevden aldı

AK Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı olarak görev Prof. Dr. Fuat Alarçin, Ekrem İmamoğlu'nun "Kanal İstanbul hakkındaki olumlu görüşünü değiştir" teklifine "hayır" dediği için görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
İBB, Kanal İstanbul görüşünü değiştirmeyen profesörü görevden aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı olarak görev alan Prof. Dr. Fuat Alarçin’i görevden aldı.

Kanal İstanbul projesi kapsamında hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmesi istenen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin bu teklifi kabul etmedi.

İmamoğlu'nun istğine olumsuz yanıt verdiği için görevden alınan Alarçin’in yerine Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler atandı.

"GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİR" DENDİ

ÇED raporuna AK Parti yönetimi döneminde olumlu görüş bildiren Alarçin’in yeni yönetim zamanında görüşünü değiştirmesi istendi. Ancak Prof. Dr. Alarçin, yeni yönetimin hazırladığı rapora imza atmayı kabul etmedi. Bunun üzerine İmamoğlu yönetiminin Prof. Dr. Alarçin’e “Sizinle çalışamayacağız” dediği bildirildi.

Yılsonuna kadar izne ayrılan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alarçin, Kanal İstanbul’ projesi nedeniyle görevden alındığı yönündeki iddiaları doğruladı. 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yönetimi, eylül ayında görev süresi dolan Prof. Dr. Alarçin’in, görev süresinin bir yıl uzatılması için Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yazı yazmış ve görev süresini uzattırmıştı ancak İBB görev süresinin bir yıl uzatılmasını istediği Prof. Dr. Alarçin’i, 2,5 ay sonra görevden aldı.

Yorumlar