İBB Gençlik Meclisi üyelerinden Doğu Anadolu'ya ziyaret

- Gençlik Meclisi üyeleri program kapsamında Bingöl ve Muş'a ziyaret gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
İBB Gençlik Meclisi üyelerinden Doğu Anadolu'ya ziyaret

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi (İBB) Başkanı Samed Ağırbaş ve beraberindekiler, Muş ve Bingöl'ü ziyaret etti.

İBB Gençlik Meclisinden yapılan açıklamaya göre, Ağırbaş ve meclis üyeleri, 13-16 Aralık'ta Bingöl ve Muş'u ziyaret ederek, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ağırbaş ve beraberindekiler, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşker, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi ziyaret etti, STK temsilcileriyle bir araya gelerek, kentte yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi aldı, gençlik meclisinin çalışmalarını anlattı.

Bingöl'ün Solhan ilçesine giden ve Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı makamında ziyaret eden Ağırbaş ve beraberindeki heyet, Muş iline geçerek Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya ile makamlarında görüştü.

Belediye Başkanı Asya'nın verdiği akşam yemeğine katılan Ağırbaş ve beraberindekiler, Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz'ın Muş'ta yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Muş Gençlik Meclisini de ziyaret eden heyet, burada bir çay ocağında gençlerle buluştu, onların sorunlarını dinledi, "Gençlikte İstanbul Modeli"ni anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ağırbaş, İstanbul'daki çalışmalar hakkında gençlere bilgi vererek, gençlerin yerel yönetimlerde aktif rol almalarının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te hayata geçirdiği yerel yönetim anlayışının Türkiye'yi bu alanda dünya çapında bir marka haline getirdiğini belirten Ağırbaş, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yerel ve küresel planda ortaya koyduğu vizyonla gençlerin önünü açtığını kaydetti.

İBB Gençlik Meclisi'nin, her ay Güneydoğudaki illerden birini ziyaret etme kararı aldığı bildirildi.

Yorumlar