İBB bursu açıklandı mı? İBBİ bursu ne zaman açıklanacak?

İBB bursu açıklandı mı sorusu bu aralar öğrenciler tarafından merakla soruluyor. Burs değil de eğitim desteği olarak yılda iki taksit şeklinde ödenen yardımların ne zaman yapılacağı sık sık merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
İBB bursu açıklandı mı? İBBİ bursu ne zaman açıkla

İBB bursu ne zaman açıklanacak sorusu bu aralar öğrenciler tarafından merakla soruluyor. Burs adı altında verilen eğitim desteği yılda sadece iki kez iki taksit halinde ödeniyor. İBB daha önce aylık düzenli şekilde aylık burs ödemesi yapıyordu. CHP'nin AYM'ye başvurusu sonrasında İBB'nin bursu kesilmişti. 

İBB BURSU AÇIKLANDI MI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için üniversite öğrencilerine yönelik burs desteklerini duyurdu. İBB'nin sağladığı bu destek, İstanbul'da eğitim alan lisans öğrencilerine yönelik olup, "İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı" adı altında verilmektedir. Başvuru süreci tamamlanmış olup, şu anda öğrenciler ve ilgili taraflar, burs başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir​​​​.

İBB bursların ilk ödemesinin 20 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacağı sözü vermişti. Ancak şu ana kadar, (20 Aralık 2023 Çarşamba günü itibariyle) henüz İBB bursu açıklanmadı. Ödemenin ne zaman yapılacağına dair de herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

2023-2024 eğitim öğretim yılı için İBB burs ücretleri önceden 6 bin TL olarak belirlenmişken, yapılan son açıklamada bu miktarın 7.500 TL'ye yükseltildiği bildirilmiştir. Toplamda 75 bin öğrencinin bu burslardan faydalanabileceği duyurulmuştur. Burs başvuruları, İBB'nin belirlediği kriterlere uygun öğrenciler arasından seçilecek, ve başvuru işlemleri 20 Ekim'e kadar devam edecektir​​.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yılın sonuçlarının da Aralık ayı içinde açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kabul edilen öğrencilere SMS yoluyla bildirilecek ve "https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/" adresi üzerinden takip edilebileceklerdir​​​​.

Bu burs programı, öğrencilere eğitim masrafları, ulaşım ve konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için maddi destek sağlamayı amaçlamaktadır. Başvuru süreci ve sonuçlarının takibi için İBB'nin resmi web sitesi ve ilgili platformlar kullanılabilir. Burs programının detayları ve güncellemeleri için İBB'nin resmi duyurularını takip etmek faydalı olacaktır.

İBB BURSU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İBB'nin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için sunduğu burs programına başvuru yapacak öğrencilerin karşılaması gereken genel koşullar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Öğrencinin İstanbul'da öğrenim görüyor olması veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul'da ikamet etmesi gerekmektedir.

Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak.

Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak.

Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf/özel üniversitede %100 burslu okuyor olmak.

Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması.

Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç duymak.

BAŞVURU YAPAMAYACAKLAR

Başvuruda bulunamayacak öğrenciler ise şunlardır:

Açık öğretimde okuyan öğrenciler.

Yurtdışında öğrenim gören öğrenciler.

Ücretli değişim programında bulunanlar.

Ön lisans ve lisans 30 yaşından büyükler, yüksek lisans ve doktora 40 yaşından büyükler.

Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar.

Sabıka kaydı olanlar.

Başvuru işlemleri "gencuniversiteli.ibb.istanbul" web sitesi ya da "İstanbul Senin" mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilir. Başvuru sırasında beyan edilen evraklardaki bilgileresas alınacaktır. Ayrıca, anne babanın vefat etmesi veya resmi olarak boşanması durumunda öğrencinin ikamet ettiği aile bireyi esas alınır. Gelir beyanında fazla mesai ve prim ücretleri dikkate alınmaz, bordro üstündeki net gelir baz alınır.

Yorumlar