İBB başkanından 'makam araçları'yla ilgili ilginç savunma

İBB'de makam araçları israfı olduğunu ileri sürerek vatandaştan oy toplayan İmamoğlu, makama geldikten sonra bu konuda sessizliğe bürününce basın mensupları hatırlatmada bulundu. İmamoğlu ise ilginç bir cevap vererek, "Makam araçlarını bulamazsak yerlerine kartondan maket koyacakları"nı söyledi. İmamoğlu, seçilmeden önce, "Sadece genel sekreterin 3 makam aracı var" iddiasında bulunmuştu. Genel sekreter ise bunu yalanlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
İBB başkanından 'makam araçları'yla ilgili ilginç savunma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesinde İBB'de makam araçları konusunda israf yapıldığını ileri sürerek, göreve geldiğinde bu araçları Yenikapı'da sergileyeceğini söylemişti. Ancak göreve gelmesinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala böyle bir adım atmaması basın mensupları tarafından soru olarak soruldu.

İmamoğlu, basın mensuplarının, makam araçlarının Yenikapı'da ne zaman sergileneceği ile ilgili, sorusuna ilginç bir cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Makam araçları Yenikapı'da ne zaman sergilenecek? İsrafın fotoğrafı ne zaman çekilecek? Gecikmenin nedeni nedir?" sorusuna: "İstemem tabii uzamasını. Çünkü ben de çok istiyorum. Bu bir gerçeklik yani. Ama kolay olmuyor. Farklı listeler farklı çalışmalarda elde ettiğimiz bilgilere göre çok araç sağda solda ilgisi olmayan kurumlarda, kişilerde kullanıldığı konusunda tespitlerimiz var. Zaten bu israfı görüyorduk. Onun için israf tasarruf dedik. En yakın zamanda sergileyeceğiz. Ama sergilemek için o araçları bulabilecek miyiz emin değilim. Yani şöyle ki geri verilmiş olma ihtimali yüksek bir kısım araçların bu dönem içinde. Ama bunların tespiti mümkün. Şu an arkadaşlarım yoğun olarak ona çalışıyorlar. Olmadı yerlerine kartondan maketlerini koyar yine gösteririz vatandaşa. Ama bu gerçekten espri konusu değil, üzücü bir konu.'' diye cevap verdi.

Yorumlar

Ihsan pes bu aklı başında insanın söyliyeceği bir lafmı kaerton asıl arabanın yerini tutarmı salakmı ne