Hz. İsa'yı eşcinsel gösteren filme tepki, 1 milyon imza toplandı

İnternet üzerinden yayın yapan film izleme platformu Netflix'in Hz. İsa'yı eşcinsel gösteren filmine tepkiler çığ gibi büyüyor. Sadece Brezilya'da 1 milyon imza toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Hz. İsa'yı eşcinsel gösteren filme tepki, 1 milyon imza toplandı

İnternet üzerinden film yayınlayan online video izleme platformu Netflix'in Hz. İsa hakkında yayınlanan bir komedi dizisi büyük tepki topladı.

Netflix tarafından 3 Aralık tarihinden bu yana yayınlanan dizide Hz. İsa’nın eşcinsel olarak gösterilmesi başta Hristiyan cemaati olmak üzere birçok kesimden tepki topladı.

Mesih’in ilk günahı adı ile yayınlanan dizide YouTube’da tanınan Porta dos Fundos Hz. İsa’yı canlandıran karakteri ailesi ile tanıştırıyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ, 1 MİLYONU AŞKIN İMZA TOPLANDI 

Brezilya'da büyük tepkilere neden olan filmin söz konusu sahnelerinin ardından Alex Brindejoncy adlı bir kişi Change.org internet sitesinde imza kampanyası başlattı.

Hristiyanların inancıyla alay edildiği gerekçesiyle başlatılan kampanyada Netflix’i boykot etme çağrısı yapıldı. Kampanyaya destek veren kişi sayısı, perşembe akşamı TSİ 20:50’de toplam 1 milyon 120 bini aştı.

Alex Brindejoncy tarafından başlatılan boykot çağrısına destek verenler arasında da Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu milletvekili Eduardo Bolsonaro da bulunuyor.

Resmi Twitter hesabından açıklama yaparak tepki gösteren Bolsonaro, “İfade özgürlüğünü destekliyoruz, fakat bunun için halkın yüzde 86’sının inancına saldırmaya değer miydi? “ diyerek Netflix Brezilya ve dizi yapımcılarına tepki gösterdi.
Dizinin ‘kaba ve saygısız’ olduğunu vurgulayan Brezilya’nın Pernambuco eyaleti Piskoposu Henrique Soares da Costa ise, Netflix üyeliğini iptal ettiğini ve platformun ‘şeytani bir güç tarafından ele geçirildiğini’ iddia etti.

Netflix ise boykot çağrılarına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar