Husiler Suudi Arabistan helikopterini düşürdü

Yemen'de İran destekli Husiler Suudi Arabistan ordusuna ait AH-64D Apache tipi taaruz helikopterini düşürdü. Helikopterin düşürülme anına ilişkin görüntüler sosyal medya üzerinden yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Husiler Suudi Arabistan helikopterini düşürdü

Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki Asir vilayeti semalarında uçan AH-64D Apache tipi taarruz helikopteri İran destekli Husiler, tarafından fırlatılan füzeyle vurularak düşürüldü.

Helikopterin düşme anına ait görüntüler sosyal medya üzerinden yayınlandı. 

SOVYET BİRLİĞİ'NDEN KALMA

Husilerin elinde Sovyetler Birliği'nden kalma çok sayıda hava füzelerinin bulunduğu ve bunların modifiye edilerek iç savaş boyunca kullanıldığı biliniyor.

Husilerin elindeki söz konusu füzeler 3 bin 300 metre irtifaya ulaşabiliyor ve özellikle helikopterler ile drone'lara karşı kullanılıyor.

Husiler Suudi Arabistan helikopterini düşürdü

DAHA ÖNCE DE SALDIRDILAR

Dört yılını dolduran iç savaşta Husiler daha önce de birçok kez Suudilere ait helikopterleri benzer füzelerle hedef almıştı. Husiler, özellikle son bir yılda Suudi Arabistan'daki havalimanları ve petrol tesislerine onlarca füze fırlattı. Eylül 2019'da ülkenin en büyük iki petrol rafinerisinin vurulmasıyla uluslararası kriz çıktı, petrol fiyatları fırladı.

Yorumlar