Hüseyin Örs kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Hüseyin Örs, TBMM'de AK Parti ve İyi Parti milletvekilleri arasında yaşanan yumruklu kavga sonrasında gündem oldu. Peki, Hüseyin Örs kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Örs kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Hüseyin Örs kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları bugün TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavga sonrası merakla sorulmaya başlandı. İyi Parti milletvekili Örs ile AK Partili bir milletvekili arasında kavga çıktı. Kavga'da Örs'ün başı yarıldı. Peki, Hüseyin Örs kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Meclis Genel Kurulunda, bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklu kavga yaşandı. Başında açılma meydana gelen İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da özel bir hastaneye kaldırılan Hüseyin Örs'ün kalbinde pil olması nadeniyle yoğun bakıma alındığı belirtiliyor.

HÜSEYİN ÖRS KİMDİR?

Hüseyin Örs 1964 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Şu anda TBMM'de İyi Parti Milletvekili olarak görev yapıyor.

1981 yılında Trabzon Lisesi'nden, 1985'te Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olmuştur. 1992'de KTÜ'de İktisat Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans eğitimini ve 1998'de KTÜ'de İktisat Doktorasını tamamlamıştır.

1986'da Giresun'da öğretmen olarak meslek hayatına atılmış, 1987'de KTÜ Bilgisayar Programcısı olarak göreve başlamış, 1989'da KTÜ İİBF'de Asistan olmuştur. 1999'da Öğretim Görevlisi olmuştur. 2001'de yurt dışı görevi için gittiği Kazakistan'da Türk-Kazak Devlet Üniversitesi olan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmış, 2008'de KTÜ İİBF Ekonometri Bölümü'nde Yardımcı Doçent unvanı alarak Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine atanmıştır. 2012'de KTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

2014'te MHP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde ise milletvekili adayı olmuştur. 2018 Türkiye genel seçimlerinde ise İYİ Parti'den Trabzon Milletvekili seçilmiştir.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

Yorumlar