Hüseyin Baş kim, kaç yaşında, ne mezunudur?

Haydar Baş'ın ölümünden sonra babasının kurduğu partinin başına geçen oğlu Hüseyin Baş kaç yaşında, ne mezunu, ne iş yapıyor? İşte Hüseyin Baş biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Baş kim, kaç yaşında, ne mezunudur?

Haydar Baş'ın salgın hastalığa yakalandıktan sonra haytını kaybetmesinden sonra partisinin başına geçen isim de belli oldu.

Baş'ın ölümünden bir hafta sonra toplanan parti MYK'sı Haydar Baş'ın oğlu Hüseyin Baş'ın genel başkan olmasına karar verdi.

Peki, Hüseyin Baş kaç yaşında, ihtisas alanı nedir, ne mezunudur? İşte Hüseyin Baş biyografisi:

Hüseyin Baş 1991 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. 

İlk ve ortaöğretimini memleketinde tamamladı.

Üniversite olarak ise İstanbul'da Aydın Üniversitesi'ni bitirdi.

Hüseyin Baş Hukuk Fakültesi mezunudur.

2014 yılında mezun olan Hüseyin Baş, serbest avukatlık yapıyordu. 

Hüseyin Baş, babası hayattayken partinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Hüseyin Baş, genel başkan olarak belirlendikten sonra yaptığı ilk konuşmada şunları söyledi: 

"Hepimizin başı sağolsun. Biz acıyı yaşıyoruz. Bu göreve layık görüldüğüm için MYK üyelerine ve parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Baş'ın davasını en güzel şekilde ve layıkıyla taşıyacağıma, taşımaya gücümün yettiğinin ötesinde çaba göstereceğime söz veriyorum. Burada Prof. Dr. Baş'ın 'her bir ilde 50 kabine çıkartırım' dediği bu mevcut teşkilatı en büyük destekçim olarak görmenin mutluluğu, gururu ve rahatlığıyla bu görevi taşımaya çalışacağıma hepinize söz veriyorum. Allah hepimiz için en hayırlısını nasip etsin. Çok güzel günler geleceğine inanıyorum. Bizler Atatürk gibi olmak için, bu davayı sahiplenmek ve sırtlanmak için elimizden geleni yapacağız. Allah da bize bu yolda kutlu kaderler nasip etsin. Hepinize çok teşekkür ediyorum."

Haydar Baş, 14 Nisan 2020 tarihinde daha önce yakalandığı koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetmişti. Baş, memleketi Trabzon'da toprağa verilmişti. 

 

Yorumlar