Eski vali Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

Son olarak Sakarya'da valilik yaparken 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnişte elinde silahla yer alan, darbecilere sert çıkışıyla hatırlanan Hüseyin Avni Coş, hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Eski vali Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş (62), İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre 2014 - 2017 tarihleri arasında Sakarya Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Coş, İstanbul'da kalp krizi geçirdi.

İstinye Üniversitesi Bahçeşehir - Liv Hospital Hastanesine kaldırılan Coş, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hüseyin Avni Coş, 1959'da Isparta'nın Eğirdir ilçesinde doğdu. Coş, 1976'da Eğirdir Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde eğitime başladı, 1977'de geçiş yaptığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin İktisat ve Maliye Bölümünden 1981'de mezun oldu.

1982'de mülki idare amirliğine başlayan Coş, farklı ilçelerde kaymakamlık görevini yürüttü.

Sırasıyla Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın, Adana ve Sakarya illerinde valilik görevinde bulunan Coş, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesiyle Merkez Valiliğine atanmıştı.

Hüseyin Avni Coş neden öldü, ölüm sebebi nedir, biyografi ve özgeçmişi
Hüseyin Avni Coş 

 

Yönetim tarzı ve zaman zaman çıkışlarıyla gündeme gelen Coş, sıra dışı bir vali olarak biliniyordu.

HÜSEYİN AVNİ COŞ KİMDİR?

Hüseyin Avni Coş 1959 yılında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde dünyaya geldi.

Eski Vali Coş, 1976 yılında Eğirdir Lisesi'nden mezun olduktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde eğitime başladı.

1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İktisat ve Maliye bölümüne geçiş yapan Coş, 1981 yılında iyi derece ile okuldan mezun oldu. 1982 yılında Antalya Maiyet Memuru olarak Mülki İdare Amirliğine başladı.

Kaymakamlık stajı esnasında Burdur'un Bucak ilçesinde Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptı. 1983 yılında 69. dönem Kaymakamlık Kursunu "Üstün Başarılı" derecesiyle bitirdi.

1984 yılında Ordu ili Akkuş ilçesi Kaymakamlığına atandıktan sonra 1987 yılında Sivas ili İmranlı ilçesi Kaymakamlığına tayini çıktı.

1988 yılında İçişleri Bakanlığınca düzenlenen yabancı dil kursunu bitirdikten sonra bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi. Ülkeye döndükten sonra 1989 yılında Siirt'in Şirvan ilçesinin kaymakamlığında göreve başladı.

Sırasıyla 1991 yılında Diyarbakır'a Olağanüstü Hal Bölge Vali Yardımcılığı, 1995 yılında İçişleri Bakanlığı APK Kurulu ve Sivil Savunma Genel Müdürlüklerinde Daire Başkanı, 1995 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişi, Bingöl Valiliği gibi kritik görevlerde yer aldı.

1 Mayıs 2003 tarihinde oluşan Bingöl depreminin hasarlarının süratle onarılması ve özellikle kış mevsimi gelmeden afetzedeler için yapılan kalıcı konutların tamamlanmasında büyük katkıları nedeniyle Genç Girişim ve Yönetişim Birliğince ''Yılın Valisi'' olarak seçildi.

Aksaray Valiliği, Kırklareli Valiliği, Aydın Valiliği, Adana Valiliğinde bulunan Coş, 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan valiler kararnamesi ile Sakarya Valiliği'ne atanmıştı.

9 Haziran 2014 tarihinde bu görevine başlayan eski vali, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan valiler kararname ile Merkez Valiliğine atanmıştı.

Üç çocuk babası olan Hüseyin Avni Coş, 30 Temmuz 2021 Cuma günü evinin asansöründe geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


 

Yorumlar