Hürriyet'ten giderayak ekonomiye operasyon

Demirören'e satıldığı ancak henüz satış aşaması tamamlanmayan Hürriyet gazetesi yönetimi gidere ayak ekonomiye darbe indirme operasyonu düzenledi. Gazetenin bugünkü internet sitesi haberlerinde tamamen ekonomiyi hedef alan ve 72 puntoyla iki ayrı haber yer aldı. Haberlerden birinde Cumurbaşkanı Erdoğan'ın MYK toplantısında ekonomi yönetimini hedef aldığı iddia edilen kulis haberlerden oluşurken, aynı haberin detayı sitenin ana manşetinden de Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifa ettiği imasında başlıklı bir haber kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'ten giderayak ekonomiye operasyon

Sonhaberler.com | Haber Merkezi 

Aydın Doğan'ın ailevi ve ekonomik sorunlardan kaynaklanan nedenlerle elden çıkarmaya çalıştığı Hürriyet gazetesi yönetimi, satış sürecinde de operasyonlarına devam ediyor. Zaten kırılgan bir yapıya sahip olduğu belirtilen ekonomiye gidereayak büyük bir darbe indirmeye çalışan Hürriyet yönetimi, bugünkü sitesinde ekonomiyi hedef alan iki ayrı habere imza attı. 

Gazetenin internet sitesinde hem sürmanşetten hem de manşetten tamamen ekonomiyi hedef alan ve 72 punto büyüklüğünde iki ayrı 'söylenti' habere yer verildi. Sitenin sürmanşetinde büyük puntolarla verilen haberde, Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetimini hedef aldığını ileri süren Nuray Babacan imzalı bir habere yer verildi. Kaynağı belli olmayan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son MYK toplantısında ekonomi yönetimini hedef aldığı, sert sözlerle yüklendiği iddia edildi. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlerin düşürülmesi yönünde söz aldığı halde ekonomiden sorumlu yönetimin ise bunun aksini yaptırdığını söylediği ileri sürüldü.

Sitenin manşetinde de benzer bir haber yer aldı. Burada da tamamen ekonominin hedef alındığı açıkça belli olan haberde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifa dilekçesini sunduğu ileri sürüldü. Habere göre Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizle ilgili tepkileri ve Mehmet Şimşek'in bazı açıklamalarına gösterdiği tepki üzerine Şimşek istifa kararı alarak Başbakan'a dilekçesini verdiği ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın kabul etmediği belirtildi.

MEHMET ŞİMŞEK OYUNU BOZDU

Hürriyet'in operasyonvari oyununu Bakan Şimşek kısa süre içinde bozdu. Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden attığı mesajda istifa iddialarının asılsız olduğunu ortaya koydu. Mehmet Şimşek'in saat 15:26'da attığı mesaj şöyle: "Yatırımcılarla bir dizi görüşme yapmak üzere az önce İstanbul’a vardım. Son nefesimize kadar güzel Türkiyemiz için taş üstüne taş koyanlardan, millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam..."

Yorumlar

ihsan yalanın batsın hürriyet köpek bok yemekten vaz geçermi hürriyette yalandan vaz geçmez