Hülya Gedik kimdir nerelidir eşi kim kaç yaşında?

Hülya Gedik kimdir sorusu BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan sonra bir kez daha başta iş dünyası olmak üzere herkes tarafından sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hülya Gedik kimdir nerelidir eşi kim?

Hülya Gedik'in kim ve nereli olduğu, eşinin kim olduğu soruları Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasından sonra merakla soruluyor. 

HÜLYA GEDİK KİMDİR?

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, ABD'nin New York şehrindeki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Bilimde Kadın ve Kızlar Zirvesi'nde önemli bir konuşma yaptı. 8-9 Şubat tarihlerinde The Royal Academy of Science International Trust (RASIT) ve Birleşmiş Milletler iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlik, bilimde kadın liderliği ve sürdürülebilirlik konularını odak noktasına aldı.

Hülya Gedik, etkinlikte "Belirsiz Dönemde Kadınları Güçlendirmek" başlığı altında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma İlkeleri çerçevesinde açlık ve yoksulluğun sona erdirilmesi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması, tüm kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi, ve gezegenimizin korunması gibi konuları ele aldı. Ayrıca, Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi'nde bu doğrultuda yapılan çalışmalardan bahsetti.

Gedik, özellikle metal sektöründe kadınların karşılaştığı zorluklara ve bu alandaki kadın çalışan oranının düşüklüğüne dikkat çekti. "Hiçbir iş erkek işi değildir" diyerek, kadınların her alanda başarılı olabileceğini ve potansiyellerini açığa çıkarmaları için vizyoner liderlere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kadınların iş hayatına katılımının desteklenmesinin yanı sıra, eğitim ve liderlik alanlarında da daha fazla yer almalarının önemini belirten Gedik, Gedik Eğitim Vakfı ve İstanbul Gedik Üniversitesi'nde yürütülen kadın odaklı projeleri örnek gösterdi. Ayrıca, kadınların barış ve güvenlik konularında da söz sahibi olmaları gerektiğini ifade etti.

Gedik, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözleriyle sonlandırarak, kadınların güçlendirilmesinin her nesil için önemli olduğunu vurguladı.

HÜLYA GEDİK BİYOGRAFİSİ

Hülya Gedik Sadıklar, 1962 yılında Uşak'ta dünyaya gelmiş ve üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamlamış bir iş kadınıdır. 1989 yılından itibaren kaynak, döküm, vana ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerde üst düzey yönetici olarak görev almakta, aynı zamanda bu şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Gedik, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşunda önemli pozisyonlarda bulunmuş, IIW Uluslararası Kaynak Enstitüsü, EWA Avrupa Kaynak Derneği, ve EWF Avrupa Kaynak Federasyonu gibi kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, TÜSİAD ve İstanbul Sanayi Odası gibi prestijli kurumların üyesi olup, TURKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanlığı gibi önemli bir görevi de üstlenmiştir.

Ülkemizin eğitim alanındaki ihtiyaçlarına yönelik somut adımlar atan Gedik, Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfının kurucuları arasında yer almakta ve vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bu vakıf aracılığıyla kurulan Gedik Üniversitesi, ülke eğitimine katkıda bulunan önemli yükseköğretim kurumlarından biri olarak öne çıkıyor. Gedik Üniversitesi, sanayi ve eğitim alanında birçok yenilikçi projeye imza atmıştır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Hülya Gedik Sadıklar, aynı zamanda iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. İş ve eğitim dünyasındaki başarılarıyla tanınan Gedik, liderlik, vizyonerlik ve sosyal sorumluluk alanlarında genç nesillere ilham vermeye devam etmektedir.

Hülya Gedik BM Genel Kurulu

Yorumlar