Hulusi Akar'dan güvenli bölge açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD'li mevkidaşı ile bu akşam bir görüşme yapacağını söyleyen Akar, Türkiye'nin güvenli bölge için planlarının hazır olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar'dan güvenli bölge açıklaması

Türkiye'nin yıllarca gündeme getirdiği Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması önerisi ABD Başkanı Donald Trump tarafından desteklenmesine rağmen bir türlü hayata geçirilemedi. ABD'nin oyalama taktiği uyguladığı yorumları yapılırken Türkiye tarafından kararlı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son olarak yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerinin varlığı konusunda atılacak adımlarda kararlı olduğunu bir daha vurguladı.

"Sabır ve samimiyetle barışçıl çözüm için temaslarımızı sürdürüyoruz" diyen Akar, şunları kaydetti:

"Bugün akşam saatlerinde ABD Savunma Bakanı Sayın Esper ile görüşeceğiz. Daha önceden ifade ettiğimiz gibi planlarımız hazır. Görüşmelere devam etmemiz, sorunu barışçıl yöntemlerle çözmek istememiz zaafiyet; planımız hazır dememiz tehdit olarak algılanmamalı."

Yorumlar