Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'ya gidiyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bugün Moskova'da yeniden bir araya geleceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova'ya gidiyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçtiğimiz hafta Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, bugün bir kez daha Moskova'ya gidiyor. Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün Moskova'da mevkidaşı Sergey Lavrov'la buluşacak.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Şoygu ve Akar arasındaki görüşmede Suriye'deki son durumun ele alınacağı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

Şoygu ve Akar, bölgesel güvenlikle ilgili güncel konular, Suriye'deki durum ve askeri kurumlar düzeyindeki Türk-Rus işbirliği ile ilgili geçen hafta başlattıkları kapsamlı diyaloğa devam edecek.

Çavuşoğlu Putin ile görüşecek

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü. Çavuşoğlu görüşme sonrası verdiği mesajda "Rusya ile işbirliğini artırmanın yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Yorumlar