Hulusi Akar: Güvenli bölge sağlandı

Suriye'nin kuzeyinde devam eden güvenli bölge çalışmaları hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "145 km uzunlukta 30 km derinlikte güvenli bölge sağlandı" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar: Güvenli bölge sağlandı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması için Barış Pınarı Harekatı başlatılan güvenli bölgenin 145 kilometre uzunlukta, 30 kilometre derinlikte sağlandığını açıkladı.

Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgenin durumuna ilişkin konuşan Bakan Akar, "145 kilometre uzunluğunda 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge sağlandı. Harekat bölgesinin doğusundan ve batısından tacizler geliyor. Tacizlerin önlenmesi için Ruslarla görüşüyoruz. " dedi. 

444 KİLOMETRE OLARAK PLANLANDI

Öte yandan Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge 444 kilometre uzunluğunda ve 32 kilometre derinliğindeydi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Barış Pınarı Harekâtı'nın başlaması ile birlikte kısa sürede planlanan 444 kilometrenin 145 kilometresi kontrol altında alınmıştı. 

4 BİN 300 KİLOMETREKARE KONTROL ALTINDA

Bakan Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı kapsamında, yapılan operasyonlar sonucunda 4300 kilometrekarelik alanın ve 600 yerleşim yerinin kontrol altına alındığını ve bölge için stratehik öneme sahip M-4 otoyolunda kontrol noktaları tesis edildiğini belirtti.

BİN 200 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Akar, Barış Pınarı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 1200 civarında teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Yorumlar