Hükümlüler yaşama sporla hazırlanacak

- Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, hükümlülerin spor yapabilmesi için federasyonlarla ortak çalışmalar yürütüyor - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım: "Gelişen ve değişen infaz anlayışına paralel olarak bizler spordan iyileştirme açısından istifade etmeye çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Hükümlüler yaşama sporla hazırlanacak

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, federasyonlarla iş birliği yapılarak, tutuklu ve hükümlülerin spor yapabilmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Enis Yavuz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bazı federasyonlarla iş birliğine gittiklerini ve son olarak da Türkiye Satranç Federasyonu ile protokol imzaladıklarını kaydetti.

"Ceza infaz kurumları yaşayan kurumlar" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kurumlarda eğitim, iyileştirme ve sosyal hayata hazırlama noktasında sürekli yenilikler getirmeniz gerekiyor. Gelişen ve değişen infaz anlayışına paralel olarak bizler spordan iyileştirme açısından istifade etmeye çalışıyoruz. Sporun her çeşidinin kişinin dünyaya hazırlanmasında ne kadar etkin faktörler olduğunu biliyoruz."


- "Federasyonlar kurumlarımıza duyarlılık gösteriyor"


Yıldırım, federasyon ve kurumlarla ceza infaz kurumları içerisinde sportif faaliyetleri gerçekleştirebilme yollarını ve yöntemlerini araştırdıklarını dile getirdi.

Çalışmaların tutuklu ve hükümlüler üzerinde olumlu katkılar sağladığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İş birliği yaptığımız kurumlar ve federasyonlar bizim kurumlarımıza duyarlılık gösteriyor. Bugüne kadar badminton ve satranç dahil ettiğimiz federasyonlar. Ancak klasik sporlar belli çerçeve içinde olmamasına rağmen kurumlarımızda devam ediyor. Voleybol, futbol, masa tenisi gibi turnuvalarla kurumlarımızı diri tutmaya çalışıyoruz. Yeni yapılan infaz kurumları içinde spor alanlarına önem verdik. Sporu, hükümlünün iyileştirilmesinde ve ruhsal kimliğinin sağlanmasında istifade ettiğimiz bir argüman haline getirdik."

Kurumlarda iyileştirmenin bir ayağı olarak spordan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Sporun bedensel ve ruhsal sağlık üzerinde önemli bir etkisi var. Sportif, özellikle bedeni etkinlikler, hükümlü ve tutukluların beden sağlığı açısından önemli." değerlendirmesini yaptı.


Yorumlar