Hükümetten PKK'ya son uyarı

Talep yerine getirilemeyeceği takdirde hükümet gerekli tüm adımları atacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten PKK'ya son uyarı

Hükümetten PKK'ya son uyarı

Talep yerine getirilemeyeceği takdirde hükümet gerekli tüm adımları atacaktır.

Dün gece Türkiye'de bakanlar kabinesinin olağanüstü toplantısı yapıldı. ANS PRESS’in haberine  göre, oturumda ele alınan önemli konulardan biri de "barış süreci" zemininde PKK'nın işlediği terör olayları oldu. Oturum sırasında terör olayları devam ettikçe "barış süreci" nin devam etmesinin mümkün olmayacağına, bu nedenle de PKK terör örgütüne son kez ikaz edilmesine karar verildi.

"Seçimden önce PKK ve HDP" barış süreci "nden, ateşkesten kendi lehine kullandı ve propagandasını bunun üzerine kurdu. Ama geldiğimiz bu noktada sürecin bu şartlar altında devam etmesinin mümkün olmayacağı aşamaya gelinmiştir. Süreç, kamu düzenini ihlal bu şartlarda ve bu metodla devam edemez. Sivil vatandaşlar kaçırılıyor, arabalar yakılıyor, yol kesiliyor, asker, polis şehit ediliyor, su depolarına hücum ediliyor. Kurumun ülkeye vurduğu hasarın önüne geçmek için yeni bir sistem hazırlanmalıdır. "- diye oturumda bildirildi.

Oturumda hem doğrudan, hem de dolaylı PKK'ya silahları yere koyması için son uyarı yönünde fikir birliği oluşturuldu. Bu yüzden PKK'ya, "Silahı yere koy, kamu düzenini bozma. Barış süreci sizin terör eylemlerinizi devam ettirmeniz için değil. Hem barış süreci deyip, hem de bunları elemek olmaz "mesajı verilecek, aksi takdirde asayişi restorasyon yapmak için gerekli tüm adımların atılacağı bildirilecek.

Bu çerçevede HDP den seçim öncesi meydanlarda verdiği vaatlerin, demokrasi sözlerinin üstünde durması gerekli olacak, partiye, "Parlamentoda 80 milletvekili ile temsil edilmektedir. Milletvekili sayısının yüklediği sorumluluk çerçevesinde demokrasiye uygun hareket et. Barış ve demokrasi fikrine sahip çık. " mesajı verilecek.

Bu çağırıştan sonra PKK'nın vereceği cevap beklenecek. Terör olayları bitmez, silah yere bırakılmazsa ve PKK asayişi bozmaya devam ederse barış süreci çerçevesinde yapılan tartışmalar sona erecek. HDP heyetinin İmralı Adası'na gitmesine, İmralı’nın mesajlarının Kandil veya kamuoyuna iletilmesine izin verilmeyecek.

Bu süreç vatandaşın hayatını olumlu etkileyecek siyasetle götürülecek. Demokrasi konusunda planlanan yasal düzenlemeler de yapılacaktır.

Yorumlar